Lid worden

Iedereen die te maken heeft met een visuele beperking, een vermindering van het gezichtsvermogen dat optisch niet meer kan gecorrigeerd worden, kan lid worden.

Zet de stap en word lid, er zijn alleen maar pluspunten!

  • contacten met mensen die in dezelfde situatie verkeren als jijzelf
  • een luisterend oor van iemand die weet wat je meemaakt als je slechter begint te zien
  • gevarieerde ontspanningsmogelijkheden
  • ondersteuning bij het behartigen van specifieke belangen van personen met een visuele handicap, binnen de eigen vereniging, bij andere organisaties, bij de diverse overheden en bij private personen
  • een uitdaging om als vrijwilliger onze leden te begeleiden of een helpende hand te bieden 
  • informatie, via ons tijdschrift “Tibsz” over ontwikkelingen in de wetgeving, hulpmiddelen, lectuurvoorziening, de oogproblematiek, dienstverlening...
    financiële voordelen bij deelname aan activiteiten
  • en misschien nog zoveel meer?

Je kunt lid worden via deze website, maar je kunt ook contact opnemen met een van onze vlaamsoogpunten. Via contact vind je alle nodige info om ons daar te bereiken.
Wanneer je lid wordt, maak je een keuze van je regio.
Geef ons via mail of telefonisch je adresgegevens en de leesvorm door waarin je ons tijdschrift "Tibsz" en eventuele andere communicatie wilt ontvangen.
Je betaalt 24,00 euro voor een jaar lidmaatschap. Als je met twee of meer visueel gehandicapte personen binnen hetzelfde gezin leeft, kun je met het hele gezin lid worden voor 32,00 euro. Ontvang je graag twee leesvormen of meerdere regionale bijlagen dan betaal je 34,00 euro.
Je kunt steeds deelnemen aan ALLE activiteiten, georganiseerd door VeBeS en dit aan ledentarief; dat geldt ook voor je begeleider.
Heb je zelf geen visuele handicap, maar wil je als ziend persoon toch voeling houden met VeBeS, dan kun je sympathiserend lid worden. Op die manier maak je ook deel uit van de vereniging en ontvang je het ledenblad. Je kunt ook aan de ledenprijs deelnemen aan de VeBeS-activiteiten. Sympathisanten betalen 22 euro per jaar.

Wij zijn niet alleen een activiteitenvereniging. We treden ook op als belangengroepering (of zelfs als drukkingsgroep) bij overheids- en andere diensten, opdat daar rekening gehouden wordt met de noden en behoeften van personen met een visuele handicap. Dus, hoe meer mensen lid zijn van onze vereniging, hoe groter het gewicht dat wij in de schaal kunnen leggen!
VeBeS heeft afvaardigingen in het Vlaams Welzijnsverbond, NOOZO, in de Dienst OndersteuningsPlan Antwerpen en in tal van stedelijke en gemeentelijke adviesraden.