Regio

 • ‘Fieste van uit ons kot’

  We hadden het nooit voor mogelijk gehouden en toch is het zo: de Gentse Feesten, het hoogtepunt van de zomer voor alle Stroppen, gaan voor het eerst in meer dan 100 jaar niet door. Dat was ook voor de kloaverkes toch wel even slikken toen we het hoorden.

 • Tentoonstelling: Over Permeke. Met de klankkleur van een basviool

  Opgelet: in Oostende is een niet te missen tentoonstelling gestart over de schilder PERMEKE! Een feest voor de ogen, maar er wordt ook volop ingezet op BELEVING DOOR BLINDE EN SLECHTZIENDE BEZOEKERS. Via het gloednieuwe systeem PictureLive, ontwikkeld in samenwerking met onze BuSO-school Sint-Rafaël, zijn 8 kunstwerken omgezet in een voelbare en hoorbare vorm.

 • Zomer van Antwerpen: Laika Balsam voorstelling met AD

  Je bent van harte uitgenodigd voor 'Laika Balsam', één van onze voorstellingen van de Zomer Van Antwerpen met audiodescriptie.

 • Ontspannend bezoek in Wilderen (Sint-Truiden)

  In het Truiense streekdorpje Wilderen beleefde een twintigtal VeBeS-leden en begeleiders een ontspannend brouwerij- en stokerijbezoek.

 • Over de maandelijkse kooklessen in Hasselt...

  We kregen een mooi verslag van Ann Venneman, verslaggeefster van Neos vzw, over een bezoek dat zij als 'tijdgever' bracht aan één van onze maandelijkse kooklessen in Hasselt. We willen het je niet onthouden. Hieronder volgt de integrale originele tekst. De foto is van de hand van 'Foto: Luk Collet voor Neos vzw.'

 • Gezellig praatcafé in het vlaamsoogpunt van Overpelt

  Er is er één jarig, hoera, hoera...