Niks te zien, maar van alles te beleven met audiodescriptie

"Niks te zien nodigt uit om de wereld te ervaren op een andere manier, met je oren wijd open." - Karl Meesters

In het nieuwe programma Niks te zien trekt Karl Meesters vanaf donderdag 2 mei op reis met muzikanten. Een reis die ze niet per se beleven met hun ogen, maar vooral met hun oren op scherp. Want tijdens de reizen staan geluid en muziek centraal.
Tijs Vanneste, Pommelien Thijs, Coely, Selah Sue, Raymond van het Groenewoud en Niels Destadsbader gaan op stap met Karl, die slechtziend is. Samen werpen ze een andere blik op de wereld en ontdekken ze de kracht van geluid: in muziek, in de natuur en soms zelfs op plekken waar je het niet verwacht, zoals in een ondergrondse olietank. Daarnaast leert Karl zijn reisgezel telkens beter kennen aan de hand van – hoe kan het ook anders – muziek. Met zijn draagbare platenspeler legt hij, waar en wanneer hij maar wil, een favoriete plaat van de muzikant op als aanleiding voor een goed gesprek.
Elke reis wordt muzikaal afgesloten met een nummer dat tijdens de reis werd gemaakt, geïnspireerd door wat hen overkwam: plezier, verwondering, emotie. Kortom: hier is niks te zien, maar van alles te beleven.

Wie is Karl Meesters?
Voor de 44-jarige Karl Meesters is Niks te zien zijn eerste televisieprogramma. In het dagelijkse leven is Karl concertorganisator met zijn eigen organisatie, rien à voir, en lifecoach. Karl verloor tijdens zijn twintiger jaren langzaamaan zijn zicht. Hierdoor ging hij op een andere manier op zoek naar schoonheid. Voor hem zit die schoonheid vervat in muziek en geluid, waar hij al van kleins af aan door gebeten is. Het idee voor Niks te zien werd samen met Karl vormgegeven vanuit zijn passie voor muziek.

PRAKTISCH: Vanaf 2 mei elke donderdag om 20.35 uur te zien op VRT 1 met audiodescriptie via taalkeuze en de wekelijkse aflevering is ook telkens op zondag te zien op het Ketnet-kanaal met audiodescriptie voor iedereen, rond 22.00 uur vanaf 5 mei. Je kan de aflevering ook telkens met audiodescriptie bekijken op VRT MAX.

 

 

Bron foto: vrt Max