Limburg

 • Met andere ogen: Benefiet ten voordele van blinden en slechtzienden

  HAMONT – donderdag 17 oktober 2019 zouden alle blinden en slechtzienden en liefhebbers van hoogstaand amusement dik in hun agenda moeten aankruisen. Er vindt dan in cinema Walburg in Hamont-Achel, een uniek gebeuren plaats. Komiek-zanger Luc Caals, cabaretière Nele Goossens, topzangeres Martine Dams en de fantastische muzikant Marc Stans geven vanaf 14 uur het beste van zichzelf voor het goede doel. De opbrengst komt volledig ten goede van de werking van Brailleliga en Licht en Liefde.

 • Introductiedagen Hasselt

  Heb je je al eens afgevraagd hoe persoonsvolgende financiering zal evolueren? Of hoe je boeken kan lezen via een toegankelijk alternatief?

 • ‘U bent mijn moeder’ – 4/11/2018 - C-Mine Genk – Met audiodescriptie

  Tejater Aventoe uit Wiekevorst brengt ‘U bent mijn moeder’ op het Landjuweel in Genk, waar de beste voorstellingen uit het amateurtoneel aan bod komen. De voorstelling is voorzien van audiobeschrijving. Blinde en slechtziende toeschouwers krijgen een hoofdtelefoon, zodat ze voor de voorstelling kunnen luisteren naar een inleiding en tijdens de voorstelling extra informatie krijgen over de acties op het podium.

 • Zingarate (door Compagnie Cecilia) met audiobeschrijving

  Puur volkstoneel, soms hilarisch, vaak rauw en pijnlijk herkenbaar. Een must see. Wanneer? Zaterdag 11 augustus om 20.45 uur met audiobeschrijving voor blinden en slechtzienden. Voor de audiobeschrijving moet je één uur op voorhand aanwezig zijn.

 • Ontspannend bezoek in Wilderen (Sint-Truiden)

  In het Truiense streekdorpje Wilderen beleefde een twintigtal VeBeS-leden en begeleiders een ontspannend brouwerij- en stokerijbezoek.

 • Over de maandelijkse kooklessen in Hasselt...

  We kregen een mooi verslag van Ann Venneman, verslaggeefster van Neos vzw, over een bezoek dat zij als 'tijdgever' bracht aan één van onze maandelijkse kooklessen in Hasselt. We willen het je niet onthouden. Hieronder volgt de integrale originele tekst. De foto is van de hand van 'Foto: Luk Collet voor Neos vzw.'

 • Gezellig praatcafé in het vlaamsoogpunt van Overpelt

  Er is er één jarig, hoera, hoera...

 • In het spoor van Toon

  Afgelopen dinsdag, 30 januari, was VeBeS Limburg te gast in Cultuurcentrum De Adelberg te Lommel. De derde activiteit van een geslaagde week.

 • Infonamiddagen over kleine hulpmiddelen

  We hebben een geslaagde week achter de rug bij VeBeS Limburg. Zo waren er twee infonamiddagen over kleine huishoudelijke hulpmiddelen.

 • Lachen, gieren, brullen bij VeBeS Limburg!

  Op zaterdag 20 januari hielden wij in Hasselt ons jaarlijks nieuwjaarsfeest.