Binnenkort nieuw op VRT MAX: video's automatisch afspelen met audiodescriptie

Voor de gebruikers van audiodescriptie komt VRT met een belangrijke vernieuwing op VRT MAX: video’s die automatisch afgespeeld worden met audiodescriptie.

Binnenkort kan elke Vlaming in zijn VRT-profiel aangeven of hij de video’s op VRT MAX graag bekijkt met audiodescriptie. Door dit aan te geven, krijgt de gebruiker in de toekomst automatisch audiodescriptie te horen bij programma’s waarbij dit beschikbaar is. De gebruiker kan dan ook zelf bepalen of hij de audiodescriptie alsnog wil afzetten. Daarnaast wordt later dit voorjaar het audiodescriptie-aanbod apart uitgelicht op de startpagina van VRT MAX, waardoor het nog beter vindbaar is.

PRAKTISCH: Vanaf 25 april kan iedereen in zijn VRT-profiel al aangeven of hij graag video’s met audiodescriptie aangeboden wil krijgen. Enkele weken later gaat de innovatie van start op VRT MAX en hoort de gebruiker dan automatisch audiodescriptie bij de video’s.

Binnenkort zal vrt ook nog een helder stappenplan bezorgen over hoe je vanaf 25/04 deze functie kan activeren en gebruiken.