Sport in de kijker: provinciale sportdag voor blinde en slechtziende sporters in Leuven

Op zaterdag 18 november verzamelt Licht en Liefde vzw in het sportcomplex van Kessel-Lo In samenwerking met stad Leuven organiseert Licht en Liefde – dienstverlening voor blinden en slechtzienden – jaarlijks een sportdag, waarbij je kennis kan maken met een aanbod op maat. Dit jaar beoefenen we samen yoga, wandelen, dans, torbal en showdown. Zo willen we blinden en slechtzienden en hun naasten aanzetten tot beweging.

Het zal opnieuw een levendige bedoeling worden na het succes van vorig jaar. We organiseren deze sportieve uitdaging, omdat een aangepaste sportbeleving zoeken vaak al topsport is. Nochtans willen we mensen met een visuele beperking leren genieten van lichaamsbeweging.

Een gezonde geest in een gezond lichaam, weet je wel?

Samenwerking met Stad Leuven

Door de samenwerking met de sport- en communicatiedienst van Leuven kan Licht en Liefde (Blindenzorg Licht en Liefde en de Vereniging van Blinden en Slechtzienden) als organisator voor dit evenement rekenen op promotie via de mediakanalen van de stad. Daarmee bereikt de stad de vele sportclubs uit de regio met een erkende G-sportwerking. Daar hopen wij ook blinde en slechtziende sporters naartoe te kunnen leiden. Tegelijk willen we de sportclubs ook ondersteunen in het toegankelijk maken van hun aanbod, voor deze sporters.
Anderzijds ondersteunt Stad Leuven deze doelstelling financieel door een overeenkomst af te sluiten om de volgende jaren deze jaarlijkse sportdag te blijven organiseren; en daar ook de uitbouw van een sportclubwerking aan te koppelen voor showdown en torbal.

Deze sporten willen we vanaf de sportdag ook beschikbaar maken voor alle liefhebbers ervan: beide sporten worden immers in een inclusief sportverband gespeeld! Voor een toekomstige club zijn we zowel op zoek naar ziende, als blinde en slechtziende leden.
We starten weldra met een initiatie-lessenreeks om tot een vaste kerngroep van clubspelers te komen die we nadien ook graag uitbreiden met deelnemers die willen komen proeven van deze sporten. Kom dus zeker op de sportdag al eens kennismaken met deze (en andere) sporten.

 

Goedgevulde dagbesteding

We voorzien ook dit jaar weer een waaier aan sporten. We bieden zowel in de voor- als in de namiddag vier sporten aan. ’s Middags voorzien we een kom soep met brood. Een goed gevulde (halve) dag sport dus! Deze dag staat ook open voor ziende begeleiders en geïnteresseerde Licht en Liefhebbers (die eventueel ook mee een sportclub willen vormen). Breng dus zeker je familielid, buur, partner, vriend of kennis mee.

Vanaf 9.30 uur ben je welkom en om 10.00 uur gaan we van start. Het einde is voorzien om 17 uur.
Locatie: Sportcomplex Kessel-Lo, Stadionlaan 4, 3010 Kessel-Lo (Leuven).

Voor dit sportieve programma betaal je 10,00 euro. De deelnameprijs voor de deelnemende begeleider bedraagt 5,00 euro. 

Let wel op dat de inschrijving pas definitief is na storting op het volgend rekeningnummer: VeBeS Oost-Vlaams-Brabant, BE80 8538 8722 4777 met vermelding "231118".

Bekijk het volledige programma.

Je kunt inschrijven via volgende link: Sport in de kijker - Google Formulieren

Lukt het niet om dit formulier in te vullen, heb je nog vragen of wil je graag meer info, mail dan naar Gerda Laenen via gerda.laenen@lichtenliefde.be of bel op 0473 95 64 83.

 

 

Alvast bedankt voor jouw inschrijving! Wij kijken samen met jullie uit naar
18 november, om er met zijn allen een leuk en sportieve dag van te maken!