VeBeS Oost-Vlaanderen

Als je vanuit het station Gent Sint-Pieters tramlijn 1 richting stadscentrum neemt, stap je af aan de eerste halte, op het einde van de Koningin Elisabethlaan. Je gaat dan onmiddellijk rechts de Kortrijksesteenweg in. Aan je rechterkant heb je eerst een groot kantoorgebouw. Vlak daar voorbij ligt het vlaamsoogpunt, herkenbaar aan de verende tegels op het trottoir.
Te voet is het minder dan 500 meter stappen. Bij het verlaten van het station Gent Sint-Pieters aan de voorkant, ga je helemaal naar rechts. Als je de muur zo dicht mogelijk blijft volgen, kom je op een zeker moment aan een ribbellijn. Die leidt naar een oversteekplaats. Je bevindt je dan aan het begin van de Prinses Clementinalaan. Steek die straat over. Let op: je steekt ook een tramlijn over!!! Trams hebben steeds voorrang.
Na het oversteken volg je links de trottoirboord. Je gaat rond het Flandriagebouw. Dat is een geklasseerd gebouw en er zijn hindernissen tot aan de boord van het trottoir. Soms moet je dus even van het trottoir af.
Geen probleem, want de rijbaan ligt een eindje verder.
Als je de trottoirboord blijft volgen, kom je uiteindelijk in de Koningin Astridlaan. Die blijf je volgen tot over de eerste zijstraat. Eens daarover, steek je ook de Koningin Astridlaan over. Deze straat heeft tweemaal één rijstrook, met een middenberm ertussen. Op de middenberm staan auto's geparkeerd. Je kunt er gewoon tussen. Steek dan het tweede rijvak over. Deze straat is niet zo heel druk.
Eens overgestoken ga je naar rechts om de Koningin Astridlaan verder te volgen. Op het einde draai je gewoon met de gevelrij mee naar links. Je komt dan op de Kortrijksesteenweg.
Volg verder de Kortrijksesteenweg tot je aan verende tegels komt. Die duiden de ingang van het VOP aan.