bezoek aan de efteling (AFGELAST)

Kaatsheuvel, zaterdag 03 juni 2023

Onze eerste uitstap van 2023 wordt er één voor de hele familie: oma's, opa's, kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen... Iedereen mag mee! Immers, we ontdekken Nederlands grootste attractiepark, de Efteling, waar de winter niet zomaar een winter is.
In de Efteling is de winter vol warmte en gezelligheid. Proef de winterse sfeer, stap in je favoriete attracties en geniet samen van de warmste momenten. Er is voor iedereen wat te vinden. Ontdek het betoverende Symbolica. Of maak een ritje in de familieachtbaan Max & Moritz. Zweef langs trollen en elfen. Maak een boottocht door de verboden stad. Of woon een spectaculaire show bij met raven en ruiters. Durf jij over de kop te gaan of het diepe in te duiken? Ook voor waaghalzen is er genoeg te doen. En zelfs de allerkleinsten hebben pret: rondjes in de draaimolen, een rondrit in de stoomtrein, een wandeling door het sprookjesbos...
Als je wilt meegaan, moet je vroeg uit de veren. Dit zijn de vertrektijden en opstapplaatsen van onze bus van “De Zigeuner”:

 • 7.30 uur in Diepenbeek bij De Zigeuner, Industrielaan 7
 • 7.45 uur in Hasselt aan De Volksmacht, tegenover het station
 • 8.15 uur in Diest aan het NMBS-station
 • Om 10.00 uur schatten we aan te komen aan de Efteling
  De verantwoordelijke van de dag is Aschly Nellis. Zij zorgt op voorhand voor de nodige toegangskaarten en ook voor faciliteitenkaarten voor de deelnemers met een beperking. Met zo'n kaart kun je bij de verschillende attracties gebruik maken van de rolstoelingang. Daar is het rustiger en staan bankjes om je beurt af te wachten samen met je begeleider. Wie dat nodig heeft wordt er ook geholpen bij het instappen. Bijna alle attracties hebben zo'n speciale rolstoelingang. Wanneer je de attractie via deze ingang bezoekt, kom je geen fysieke obstakels, zoals trappen, tegen. De rolstoelingang geeft geen voorrang of kortere wachttijden.
  Voor mensen die het moeilijk vinden om de hele dag in het park rond te wandelen beschikt de Efteling over een beperkt aantal rolstoelen. Deze kun je gratis lenen op basis van beschikbaarheid. Reserveren is echter aan te raden en kan tot 1 dag van tevoren. Laat bij je inschrijving weten of we voor jou een rolstoel moeten laten voorbehouden.
  Als je honger krijgt, vind je in het park een uitgebreid assortiment aan eten en drinken, van een snelle hap en gezonde salade tot een Boergondisch diner of pannenkoeken. Volgens de website zijn er wel 16 eet-gelegenheden. Je eet dan uiteraard wel op eigen kosten, ter plaatse te betalen en dus niet inbegrepen bij de deelnameprijs. Breng je liever van thuis je eigen picknick mee. Dat kan natuurlijk ook.
  Om 17.00 uur vertrekken we terug naar huis. We verwachten in Diest aan te komen rond 18.45 uur, in Hasselt rond 19.15 uur en in Diepenbeek rond 19.30 uur.
  In de deelnameprijs is inbegrepen de busreis en de toegang tot de Efteling met de verschillende attracties. Wat je in het park verbruikt of koopt moet je dus ter plaatse apart betalen. Vergeet niet bij je inschrijving je opstapplaats mee te delen.
  Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar betalen elk 40 euro. Kinderen van 3 tot 11 jaar betalen elk 30 euro. Kinderen jonger dan 3 jaar mogen gratis mee.
 • volwassene
  Leden en hun eerste begeleider betalen elk 40,00 euro. Wie begeleiding vraagt, betaalt 50,00 euro. Kinderen en begeleiders door ons aangesproken, betalen elk 30,00 euro. Derden betalen 10,00 euro extra.
 • kind 3-12j
  Leden en hun eerste begeleider betalen elk 30,00 euro. Wie begeleiding vraagt, betaalt 37,50 euro. Kinderen en begeleiders door ons aangesproken, betalen elk 22,50 euro. Derden betalen 7,50 euro extra.
 • kind 0-3j

Plaats: De Efteling, Europalaan 1, Kaatsheuvel

Inschrijven kan tot uiterlijk woensdag 21 december op 011 89 08 10 of via e-mail limburg@vebes.be. Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE05 8538 8722 4575 van VeBeS Limburg met vermelding ‘230603’.

Aschly Nellis (stuurgroep Limburg)
SOS-nummer: 0489 97 67 32