Theater 'De Knechten van de Koers' in Zwaneberg

Heist-op-den-Berg, donderdag 13 oktober 2022

Op het moment dat we deze tekst maken, draagt Wout Van Aert de gele trui in de grootste wielerkoers ter wereld en merk je onder de supporters dat koers in Vlaanderen heilig is. Net als voetbal, frieten en Manneken Pis. Koers is lijden en afzien, door weer en wind, op kasseistroken in de Vlaamse Ardennen of onder een brandende zon op de flanken van een Alpencol. Maar wat maakt wielrennen nu zo mooi en aantrekkelijk? Dat zijn de verhalen! Verhalen vol heroïek over de heldenmoed van renners, de prachtige overwinningen en de onwaarschijnlijke tegenslagen. In ‘Knechten van de koers’ bekijken Jelle Cleymans, Joost Van Hyfte en Christophe Vandegoor het wielrennen door hun eigen bril. Cleymans (acteur en zanger) als wielerliefhebber, Vandegoor (commentator) als verteller en Van Hyfte (stand-upcomedian) als een moderne hofnar. Joost heeft namelijk totaal niets met wielrennen. Het resultaat is een cocktail van hilarische anekdotes, onverwachte opdrachten en nostalgische verhalen. Nu eens op de hoge snelheid van een massasprint, dan weer trager en op souplesse als een gevleugeld klimmer.
Drie topmuzikanten (Jo Mahieu, Dirk Van der Linden en Yves Baibay) sleuren je live mee op zoek naar momenten van ontroering, zowel in de koers als in de muziek. Alsof je zelf in het peloton zit.
Wij spreken ten laatste om 19.30 uur af in de inkomhal van het cultuurcentrum. Daar wacht één van onze stuurgroepleden je op met de tickets. De voorstelling start om 20.00 uur.
Inschrijven doe je best zo snel mogelijk bij Lesley De Ceulaer op het nummer 0486 84 48 87 of via lesdeceulaer@gmail.com.

Leden en kinderen betalen 14,00 euro. Begeleiders nemen gratis deel. Wie begeleiding vraagt, betaalt 17,50 euro. Derden betalen 3,50 euro extra.

Plaats: Cultuurcentrum Zwaneberg, Cultuurplein 1, Heist-op-den-Berg

Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE90 8538 8664 7932 van VeBeS Antwerpen met vermelding ‘221013’.

Lesley De Ceulaer (bestuur Antwerpen)
SOS-nummer: 0486 84 48 87