Toegankelijke expo over de Ijslandvaarders

OOSTENDE, donderdag 28 oktober 2021

Geen enkele tak van de visserijgeschiedenis spreekt zo tot de verbeelding als de IJslandvisserij. Onze IJslandvissers vertrokken op een lange reis van bijna 2000 kilometer. Ze waren weken, soms maandenlang van huis. Ze werkten dag en nacht en trotseerden een wispelturige oceaan, zware stormen, vorst en ijzige wind om te vissen op de gegeerde kabeljauw in de ijskoude wateren rond IJsland. In de expo ‘Onze IJslandvissers’ hoor en voel je het verhaal van de Vlaamse IJslandvaarders vanaf het prille begin tot het bittere eind in 1995. Journalist en televisiemaker Martin Heylen bezocht zes oud-IJslandvissers en interviewde hen in zijn bekende stijl.
Daarnaast neemt een gids onze groep mee in de wereld van de Ijslandvaarders. Speciaal voor ons ontwierpen ze een rondleiding met tal van voelobjecten en zweltekeningen.
Wij spreken in de voormiddag af onderaan de grote trappen in de inkomhal van station Antwerpen-Centraal om ten laatste 9.45 uur. Als we aankomen in Oostende eten we op de middag eerst een lekkere hoofdschotel in Bistro 't Zeezotje. Daar kun je kiezen tussen 2 soorten spaghetti's, namelijk spaghetti bolognese of een vegetarische spaghetti. Na ons heerlijke maal, vertrekken we richting de dijk van Oostende voor deze interessante en toegankelijke rondleiding.
Als je interesse hebt, schrijf je je best zo snel mogelijk in bij Christiane Braspenning op het nummer 0473 47 39 49 of door ze een mail te sturen naar chris.bras@icloud.com.

Leden en hun eerste begeleider betalen elk 17,00 euro. Wie begeleiding vraagt, betaalt 21,25 euro. Kinderen en begeleiders door ons aangesproken, betalen elk 12,75 euro. Derden betalen 4,25 euro extra.

Plaats: Venetiaanse Gaanderijen, hoek Zeedijk - Parijsstraat, OOSTENDE

Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE90 8538 8664 7932 van VeBeS Antwerpen met vermelding ‘211028’.

Christiane Braspenning (bestuur Antwerpen)
SOS-nummer: 0473 47 39 49