World Choir Games: galaconcert Out of the Voice Box

GENT, zondag 31 oktober 2021

Out of The Voice Box belooft een onvergetelijk concert te worden waarin ze speels buiten de lijntjes kleuren met de kracht van zang en muziek. Centraal als uitvoerder staat het stembandloze koor OverStem Kanker, ondersteund door Die Verdammte Spielerei, Samowar, Schola Cantorum Cantate Domino en meer kruit van eigen bodem. Het is een inclusief concert waarin ook andere groepen met communicatiemoei-lijkheden creatief deelnemen in een hartverwarmend programma. Sa-men met internationaal talent Reeps One (vocaal artiest), Philip Clemo (audiovisueel artiest) en Sound Voice (creatief collectief) gaan ze de uitdaging aan om op een innoverende en inspirerende manier het pu-bliek (online en live) in bekoring te brengen.
Het project OverStem Kanker versterkt mensen in het herstelproces na een laryngectomie, het verwijderen van het strottenhoofd, om hun nieuwe stem te laten weerklinken in de samenleving. Een ingrijpende beperking wordt een artistieke troef. Uit het project is het laryngecto-miekoor gegroeid, onder leiding van stemcoach-dirigent Andries De Winter.
Shout at Cancer Belgium vzw is een organisatie met als doel de le-venskwaliteit en sociale integratie van mensen na laryngectomie te bevorderen door integratie van kunst in zorg. De artistieke leiding valt onder stichter en bezieler, de Belgische arts, dr. Thomas Moors, die woont en werkt in Londen.
Deelnemers uit Antwerpen spreken af onderaan de grote trap in de in-komhal van Antwerpen-Centraal om ten laatste 15.45 uur. Vanaf daar nemen we de trein naar Gent-Sint-Pieters waar we de deelnemers uit Oost-Vlaanderen vervoegen.
Deelnemers uit Oost-Vlaanderen spreken af aan de krantenkiosk in de inkomhal van station Sint-Pieters om ten laatste 17 uur om dan samen met de deelnemers uit Antwerpen ons te verplaatsen naar de Bijloke. Deelnemers die rechtstreeks komen verwachten we ten laatste om 17.30 uur aan de ingang.
Een bestuurslid heeft de tickets op zak en zal ervoor zorgen dat we in groep binnen kunnen.
Inschrijven doe je zo snel als mogelijk bij Dorothy De Bakker op het nummer 03 646 60 73 of op 0486 10 11 03 of door ze een mail te stu-ren naar doro.db@telenet.be.

Leden en kinderen betalen 15,00 euro. Begeleiders nemen gratis deel. Derden betalen 3,75 euro extra.

Plaats: Concertzaal de Bijloke, Godshuizenlaan 2, GENT

Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE90 8538 8664 7932 van VeBeS Antwerpen met vermelding ‘211031’.

Dorothy De Bakker (bestuur Antwerpen)
SOS-nummer: 0486 10 11 03