Praatcafé: buurten met ervaringsgenoten

Hasselt, maandag 08 november 2021

Als het aan ons ligt zijn er ook in november en december praatcafés. Maar we houden toch nog een slag om de arm. Je weet maar nooit! Daarom blijven we je voorlopig vragen om op voorhand in te schrijven, zodat we je kunnen verwittigen als het toch niet zou doorgaan.
Onze praatcafés zijn open vanaf 13.30 uur. Uiteraard kun je ook wat later komen. Wij sluiten telkens rond 16.30 uur. Vergeet ook je mondkapje niet voor het geval dat je het toch nog nodig zou hebben.

  • Het Hasselts praatcafé heeft plaats in De Volksmacht, tegenover het station (adres: Monseigneur Broekxplein 6). Het is gratis toegankelijk. Voor consumpties worden de in het café geldende prijzen aangere-kend. De verantwoordelijke voor dit praatcafé is bestuurslid Josephina Thomas. Zij zal je verwelkomen aan de ingang van De Volksmacht. Wil je begeleiding vanaf de bushalte of het station, geef Josephina dan vooraf een seintje. Haar telefoonnummer is 0475 55 91 84.
  • Het Pelts praatcafé heeft plaats in het vlaamsoogpunt. Dat ligt in het gehucht Overpelt-Lindel, in de straat vlak naast de Proxy Delhaize (adres: Meerveldstraat 5). Het is gratis toegankelijk. Voor consumpties worden zeer democratische prijzen aangerekend. De verantwoordelijke voor dit praatcafé is bestuurslid Jan Niesen. Wil je met het openbaar vervoer komen en woon je niet langs het traject van bus 18a, dan kunnen we opvang regelen, mits Jan dat vooraf weet. Wil je begeleiding vanaf de bushalte Lindel-Kerk, geef Jan dan ook vooraf een seintje. Zijn telefoonnummer is 0473 50 33 30.
    Of dat ook iets voor jou is, zo'n praatcafé? Wij denken van wel. Probeer het eens. Je zult merken dat het echt meevalt. Misschien kan uit een ge-zellige babbel een mooie vriendschap groeien.
    Wil je graag komen, maar is er iets dat je tegenhoudt, neem dan zeker contact op. Zelf hebben wij immers ook een visuele handicap. We voelen dus op ieder moment met je mee. Samen vinden we wellicht een oplossing.
    Inschrijven is voorlopig dus verplicht. Je kunt laten weten dat je komt tot de vrijdag voor een praatcafé op 011 89 08 10 of limburg@vebes.be">limburg@vebes.be, daarna nog via de telefoonnummers van de verantwoordelijken.

Plaats: De Volksmacht, Mgr. Broekxplein 6, Hasselt

Inschrijven kan tot uiterlijk vrijdag 5 november op 011 89 08 10 of via e-mail limburg@vebes.be">limburg@vebes.be.

Josephina Thomas (bestuur Limburg)
SOS-nummer: 0475 55 91 84