Tentoonstelling Permeke

OOSTENDE, dinsdag 13 oktober 2020

In de Venetiaanse Gaanderijen te Oostende, maken we kennis met Constant Permeke. Hij is één van de belangrijkste schilders van het Vlaams-expressionisme en vooral bekend om zijn werken van zeelieden, vissers met hun vrouwen en de marines. Voor deze werken liet hij zich meermaals inspireren door Oostende. Tijdens de begeleide rondleiding maak je kennis met de eerste stappen die Permeke in de kunstwereld zette.
Voor mensen met een visuele beperking zet de expo volop in op de nieuwste voel- en luistertechnologie. Er zijn 8 kunstwerken geselecteerd die beleefd kunnen worden via audiodescriptie, voellijnen en voelrasters.
We komen om 13.20 uur samen in de lokettenhal aan de praatpaal van het station Brugge. Daar nemen we de trein van 13.37 uur richting Oostende. We wandelen langs de dijk, een mooi wandelingetje, naar onze bestemming. Na een halfuurtje stappen komen we aan bij de Venetiaanse Gaanderijen. Wie dit te ver vindt, kan ook de tram nemen, daarvoor stem je af met de verantwoordelijke.
De rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur. Er worden voor de rondleiding groepen met maximum 8 deelnemers per keer toegelaten. Na 15 minuten kan een 2de groep binnen. We bekijken of we na deze boeiende rondleiding kunnen afsluiten met een horecabezoekje. Dit zal mee afhangen van de corona maatregelen... Afhankelijk daarvan nemen we Om 17.10 uur of 18.10 uur samen de trein terug naar Brugge.
Het is evident dat mondmaskers verplicht zijn tijdens de gehele activiteit, ook tijdens de wandeling. Enkel om een slokje te drinken of als je zit op het terras, mag het af als je voldoende (1,5 meter) afstand hebt met jouw bubbeltje van de andere deelnemende bubbeltjes. Elke deelnemer geeft bij inschrijving door wie van de andere deelnemers tot zijn/haar bubbel behoort. We vragen je ook je eigen handgel bij te hebben en deze voldoende te gebruiken, zeker voor en na het voelen aan de speciale panelen.

Leden en hun eerste begeleider betalen elk 2,50 euro. Wie begeleiding vraagt, betaalt 3,25 euro. Begeleiders door ons aangesproken, betalen 1,75 euro. Kinderen betalen 0,00 euro. Derden betalen 2,50 euro extra.

Plaats: Venetiaanse Gaanderijen, Hoek Zeedijk - Parijsstraat, OOSTENDE

Inschrijven kan tot uiterlijk maandag 28 september op 050 40 60 19 of via e-mail west-vlaanderen@vebes.be. Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE27 8600 0180 3673 van VeBeS West-Vlaanderen met vermelding ‘201013’.

Wij kijken uit naar deze boeiende expo en hopen dit samen met jullie te kunnen beleven. Zorg goed voor jullie zelf en tot dan !

Etienne Demeulenaere en Joke Vandecasteele (bestuur West-Vlaanderen)
SOS-nummer: 0494 31 87 24