Even stilstaan bij... gender en seksuele diversiteit (AFGELAST)

KORTRIJK, zaterdag 03 oktober 2020

In september 2016 startte ik met de opleiding Sociaal Werk. Er ging een volledig nieuwe wereld voor me open. Ik ging meer nadenken over sociale rechtvaardigheid, gelijkheid, achterstelling enz.
één van de grootste verwachtingen binnen de opleiding is dat je op ontdekkingstocht gaat in het werkveld en op die manier je blik gaat verruimen. Zo kwam ik bij Wel Jong Niet Hetero terecht, een holebi-organisatie die jongeren de basis wil bieden om hun seksualiteit vrij te ontdekken en te beleven. Ik sloot me aan als vrijwilliger en ging mee vormingen geven in scholen rond gender en seksuele diversiteit. Het is een thematiek waar bij sensibilisering echt een must is. Ook bij volwassenen. Daarom zou ik graag mijn expertise met jullie delen.

We starten om 14 uur. De vorming duurt ongeveer anderhalf uur. Via een aantal vormingstechnieken zoals debat zal ik enkele thema’s belichten. Zoals stereotypen, op welke manieren je je seksueel kunt oriënteren, discriminatie, de rol man/vrouw binnen een gezinscontext enz.
Na de vorming is er nog wat tijd om na te praten en om eventuele vragen te stellen.

Praktisch: Jullie worden verwacht om 13.45 uur in het oog@telier. Wie graag wil opgewacht worden aan de praatpaal in het station van Kortrijk geeft dit door bij inschrijving. We raden je aan om zelf een begeleider mee te nemen. Vind je geen begeleider? Vraag dan begeleiding aan ons. Wij gaan dan opzoek voor jou.

Leden en hun eerste begeleider betalen elk 3,00 euro. Wie begeleiding vraagt, betaalt 4,50 euro. Kinderen en begeleiders door ons aangesproken, betalen elk 1,50 euro. Derden betalen 0,50 euro extra.

Plaats: Oog@telier, Lange Munteplein 7/8, KORTRIJK

Inschrijven kan tot uiterlijk vrijdag 25 september op 050 40 60 19 of via e-mail west-vlaanderen@vebes.be. Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE27 8600 0180 3673 van VeBeS West-Vlaanderen met vermelding ‘201003’.

Dank om alle namen door te geven van de mensen voor wie je betaalt.
Hopelijk zijn de coronamaatregelen ons gunstig gestemd en kunnen we er samen een gezellige en leerrijke namiddag van maken.
Graag tot dan.

Jolien Eeckhout (bestuur West-Vlaanderen)
SOS-nummer: 0494 31 87 24