Try out Kempenshows: Ieder zingt zoals hij gebekt is

Turnhout, zaterdag 25 mei 2019

Liedjes en vertellingen uit meer dan halve eeuw showbusiness rebellie, censuur en romantiek in 60 jaar Nederlandstalige liedjes.
Een gevarieerde voorstelling, waarin anekdotes en liedjes uit zestig jaar showbusiness mekaar afwisselen. De liedjes in kwestie leren je ook iets over de tijdsgeest in de verschillende periodes.
In navolging van Bob Dylan in Amerika waren er in de jaren zestig en zeventig ook in de lage landen heel wat artiesten, die protesteerden tegen allerlei mistoestanden in de maatschappij. Er werd gerebelleerd tegen oorlog, tegen de uitbuiting van de arbeider, tegen seksueel geweld, en noem maar op. De jaren zestig waren dan weer gekenmerkt door de vrije liefde, maar katholiek Vlaanderen keek erop toe dat er geen grenzen werden overschreden.
Journalist Herman Van Doninck geeft met deze verhalen een overzicht van de diverse zaken, waartegen in liedjes werd gerebelleerd en wat er in 2019 nog is overgebleven van de zogenaamde protestzangers. Is het protesteren niet te veel geëvolueerd naar een vorm van romantiek en het mooier voorstellen van de samenleving dan die in werkelijkheid is? In de voordracht heeft de spreker het ook over ‘censuur’. Sommige liedjes werden destijds immers door onze openbare radio verbannen, omdat ze te ‘onkuis’ waren of tegen pijnlijke schenen schopten.
Wat uniek is aan deze voorstelling is dat er livemuziek zal gebracht worden. Liedjes van artiesten, die in de vertellingen aan bod komen, worden met bravoure vertolkt door zangeres Martine Dams die we kennen van de jaarlijkse Kempenshows.
Profiteer van dit aanbod. Het kost je slechts 5 euro per persoon en je krijgt van VeBeS een gratis drankje naar keuze aangeboden.

De voorstelling start om 14.30 uur.
Inschrijven vooraf is niet nodig. Iedereen is welkom! Nog info nodig of begeleiding vanaf het station Turnhout? Neem dan contant op met Jos Lauryssen op 03 313 94 52 of via jos.laur@telenet.be.

Leden, begeleiders en kinderen betalen elk 5,00 euro.

Plaats: zaal de Volkswil, De Merodelei 40, Turnhout

Je betaalt ter plaatse.

Jos Lauryssen (bestuur Antwerpen)
SOS-nummer: 0486 79 57 87