Geleid bezoek 'Huis van Alijn'

Gent, dinsdag 04 juni 2019

Dagelijkse en bijzondere gebeurtenissen bepalen het ritme van ons leven. Dagen worden weken, maanden worden jaren. Het Huis van Alijn legt gewoontes, tradities en rituelen bloot die herinneren aan een recent of verder verleden. Van je allereerste babyfoto’s, knikkeren op de speelplaats en je eerste liefdesverdriet, tot de jaarlijkse zomervakantie, het vieren van je pensioen en het afscheid van een dierbare. Hoe we omgaan met deze momenten en emoties evolueert in de tijd, is tegelijk persoonlijk én universeel.
Via verbale beschrijving leidt de gids je tijdens een toegankelijke rondleiding door de museumkamers. Op zintuiglijke wijze ontdek je de rijke collectie objecten, foto’s, geluid en bewegend beeld uit de twintigste en éénentwintigste eeuw. Hoor, voel, proef en ruik: alledaags is allerminst gewoon! (tekst overgenomen van de website van het Huis van Alijn).

Wij nemen samen de trein in Antwerpen-Centraal. Daar spreken we af in de inkomhal onderaan de trap ten laatste om 9.30 uur. Eens aangekomen in station Gent-Sint-Pieters begeven we ons met het openbaar vervoer naar het centrum. We nemen je mee naar de buurt in Gent waar de meeste eetgelegenheden zijn. We laten je vrij om zelf te bepalen wat je eet op eigen kosten. De keuze is ruim (broodjes, warm eten, self-service). Bij goed weer raden we je aan om je zelfgemaakte picknick in het zonnetje aan de waterkant op te eten, zoals echte toeristen in Gent doen. Ten laatste om 13.15 uur verzamelen we terug op een afgesproken plaats. Vanaf daar is het nog maar 5 minuutjes wandelen tot aan het Huis van Alijn. Na de interessante rondleiding trakteert VeBeS nog op een lekker drankje om deze mooie dag af te sluiten.

Inschrijven doe je best zo snel mogelijk bij Dorothy op het nummer 03 646 60 73 of op 0486 10 11 03. Je kunt ze ook mailen op doro.db@telenet.be.

Leden en hun eerste begeleider betalen elk 12,00 euro. Wie begeleiding vraagt, betaalt 15,00 euro. Kinderen en begeleiders door ons aangesproken, betalen elk 9,00 euro. Derden betalen 3,00 euro extra.

Plaats: Huis van Alijn, Kraanlei 65, Gent

Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE90 8538 8664 7932 van VeBeS Antwerpen met vermelding ‘190604’.

Dorothy De Bakker (bestuur Antwerpen)
SOS-nummer: 0486 10 11 03