Gegidste 'Rode Oortjes-wandeling'

Antwerpen, donderdag 20 juni 2019

Je hoeft echt niet door het Schipperskwartier te lopen om te ontdekken dat onze voorvaders helemaal niet zo preuts waren als de geschiedenisboekjes ons willen doen geloven! In het oude stadsgedeelte van Antwerpen gaan we op zoek naar zeden en gewoonten door de eeuwen heen.

Hoe zat dat met de dagelijkse hygiëne? Waarom droegen rijke dames een pomandertje? Wat hebben konijnen met de kleding van de middeleeuwse Antwerpenaar te maken? Hoe werd er voorlichting gegeven aan de jeugd?

Deze en vele vragen krijgen een antwoord tijdens deze ludieke wandeling. Sociale geschiedenis met de glimlach. Verhalen uit de cabardoeskes en de vrolijke badstoven worden doorgespoeld tijdens een stop in een typisch Antwerps cafeetje (tekst overgenomen van de website Antwerpen Anders).

We wachten de deelnemers op aan volgende gemakkelijk bereikbare plaatsen in het centrum van Antwerpen:
-om 13.00 uur onderaan de grote trappen in de inkomhal van Antwerpen-Centraal
-om 13.30 uur aan de uitgang van de metro op de Groenplaats

De wandeling start om 14 uur aan het standbeeld van Brabo. Einde is voorzien om 17 uur. Hou er rekening mee dat deze wandeling 3 uur duurt en we verschillende keren door straatjes zullen wandelen die minder toegankelijk zijn.
Inschrijven doe je best zo snel mogelijk bij Lesley De Ceulaer op het nummer 0486 84 48 87 of via lesdeceulaer@gmail.com.

Leden en hun eerste begeleider betalen elk 9,00 euro. Wie begeleiding vraagt, betaalt 11,25 euro. Kinderen en begeleiders door ons aangesproken, betalen elk 6,75 euro. Derden betalen 2,25 euro extra.

Plaats: Stad Antwerpen, Antwerpen

Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE90 8538 8664 7932 van VeBeS Antwerpen met vermelding ‘190620’.

Lesley De Ceulaer (bestuur Antwerpen)
SOS-nummer: 0486 84 48 87