Bezoek achter de schermen van het circuit van Zolder

Zolder, woensdag 19 juni 2019

VeBeS Limburg gaat snelheid opzoeken. We zullen het circuit van Zolder bezoeken, een domein van 4 hectare met een racebaan van maar liefst 4 kilometer lang. In de jaren 70 werd hier de Formule 2 en de Grand Prix georganiseerd. Nu is het circuit vooral bekend door de 24 uur van zolder. Naast auto’s organiseert men er ook evenementen met fietsen, motors, trucks en zoveel meer. Jaarlijks komen er 400 000 bezoekers over de vloer, deze zijn zowel van binnenland als buitenland.
Het circuit heeft een eigen museum dat we ook zullen bezoeken. Natuurlijk krijg je ook een rondleiding op het domein zelf en om de rondleiding af te sluiten kan je een rondrit doen op het circuit zelf. Dit is
Om 10:15 uur verzamelen we aan de ingang van het circuit van Zolder. Dit wordt ook wel de tunnel genoemd.
Hier zal onze rondleiding op het domein beginnen. We zullen informatie krijgen over het ontstaan van het circuit maar ook over de werking van de organisatie.
Omstreeks 11:30 uur zullen we het museum bezoek, hier zijn allerlei elementen over de historiek van het circuit. Van een band van een formule wagen tot een uitlaat van een motor.
Als we eenmaal het museum bezocht hebben, zullen degene die dit willen een rondrit op het circuit kunnen maken. Om ongeveer 12 uur zullen er auto’s klaar staan. De rondrit is niet verplicht.

Om 13 uur zullen we een lekkere middagmaal nuttigen in “the roadhouse” classics. Hierbij heb je keuze uit 2 gerechten.
- Spaghetti bolognaise
- Lasagne
Bij je eten is 1 drankje inbegrepen en een koffie achteraf.
Wie met het openbaar vervoer komt en opvang wenst, kan samen met ons de bus 51 nemen.(vertrek: 09.30 uur op busperron 11, aankomst halte Viversel tunnel autocircuit: 09:51 uur). Zorg dat je daar uiterlijk om 09:20 uur bent. Een lijnbus wacht niet. Als je dat wenst kun je achteraf ook met ons mee terug naar het station. Aan de halte Viversel tunnel autocircuit nemen we bus 51 (vertrek: 15:09 uur, aankomst station: 15:30 uur).

Alle tijden onder voorbehoud. Laat ons bij je inschrijving weten of je hiervan gebruik wilt maken.
Vergeet je dit door te geven, dan kunnen we je niet garanderen dat je aan het station wordt opgevangen.
Het etentje en de rondleidingen zijn bij de prijs inbegrepen. Wat je bij het eten drinkt en eventueel na de rondleiding moet je ter plaatse betalen.

Deze uitstap is rolstoeltoegankelijk.

Vergeet zeker bij je inschrijving niet te vermelden of je het openbaar vervoer wilt gebruiken ,de keuze van je middagmaal en of je al dan niet een rondrit op het circuit wil maken.

Leden en hun eerste begeleider betalen elk 18,00 euro. Wie begeleiding vraagt, betaalt 22,50 euro. Kinderen en begeleiders door ons aangesproken, betalen elk 13,50 euro. Derden betalen 4,50 euro extra.

Plaats: Circuit van zolder, Terlaemen 30; The Roadhouse Classics, Sterrenwacht 153, Heusden-Zolder, Zolder

Inschrijven kan tot uiterlijk vrijdag 7 juni op 011 89 08 10 of via e-mail limburg@vebes.be. Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE05 8538 8722 4575 van VeBeS Limburg met vermelding ‘190619’.

Denise Rijckx (bestuur Limburg)
SOS-nummer: 0470 53 93 06