Bezoek aspergekwekerij en ijsatelier

Kinrooi, vrijdag 24 mei 2019

IJsjesfans van over heel Limburg, verenigt u! VeBeS Limburg trekt er weer met de bus op uit voor een daguitstap. En op het programma staat een bezoek aan Hoeve Engelenveld. Naar eigen zeggen proef je er het heerlijkste hoeve-ijs, ambachtelijk gedraaid door zelfverklaarde zoetekauw Annemie. Maar eerst maken we kennis met Johan Dries-sens, sinds jaar en dag Limburgs bekendste ambassadeur van de ko-ningin der groenten.

De vertrektijden en opstapplaatsen van onze bus van “De Zigeuner”:

  • 8.10 uur: Diepenbeek, De Zigeuner (Industrielaan 7);
  • 8.35 uur: Hasselt, De Volksmacht (tegenover het station);
  • 9.35 uur: Bree, nieuw busstation. (Baron de Taxislaan, nabij de scho-lencampus en het ziekenhuis)

Omstreeks 10.15 uur komen we aan bij Aspergebedrijf Driessens in Kinrooi, meer bepaald in deelgemeente Molenbeersel. Dat ze moeten kraken als je ze tegen elkaar wrijft, dat lichte zandgrond ze zoeter maakt en dat het op Sint-Jan afgelopen is met de oogst… Aspergeteler Johan Driessens moet je niks wijsmaken over het witte goud. Ongeveer anderhalf uur lang gaan we op ontdekkingstocht door zijn bedrijf, inclusief heerlijke proeverijtjes.

‘s Middags brengt de bus ons naar Kessenich, een andere deelge-meente van Kinrooi, waar we halt houden bij “De Smakerij” aan de Venlosesteenweg 403 E. Hier schuif je aan tafel voor de warme maaltijd die je bij je inschrijving besteld hebt. Je kunt kiezen uit de volgende twee menu’s:

  • varkenshaasspies met mango-pepersaus, friet & salade;
  • gegrilde zalm met béarnaisesaus en polderaardappelen;
    Bij beide menu’s krijg je als voorgerecht een kipcocktail en als dessert appelcrumble met vanille-ijs en kaneel.

Om 14.30 uur worden we verwacht bij Hoeve Engelenveld aan de Lakerweg 6, eveneens in Kessenich. Zij vertellen het verhaal van melk tot ijs, hoe melk een vloeistof is met een verleden, wat een boterbriefje is, wat Catharina de Medici of Napoleon met ijs te maken hebben…, kort-om, zij “zingen” een loflied op de koe. En natuurlijk worden ook je smaakpapillen verwend.

Omstreeks 16.30 uur vatten we de terugweg aan. We hopen in Bree aan te komen rond 17.10 uur, in Hasselt rond 18.10 uur en in Diepen-beek rond 18.30 uur.

Bij de deelnameprijs begrepen zijn: de busreis, de rondleidingen, de maaltijd en de taart en koffie. Je consumpties bij “De Smakerij” moet je apart betalen.

Vergeet niet om bij je inschrijving je opstapplaats en het aantal deelne-mers mee te delen, alsook je keuze voor de maaltijd ‘s middags.

Deze uitstap is niet rolstoeltoegankelijk.

Leden en hun eerste begeleider betalen elk 30,00 euro. Wie begeleiding vraagt, betaalt 37,50 euro. Kinderen en begeleiders door ons aangesproken, betalen elk 22,50 euro. Derden betalen 7,50 euro extra.

Plaats: Aspergebedrijf Johan Driessens, Haeldersheidestraat 6, Kinrooi

Inschrijven kan tot uiterlijk woensdag 8 mei op 011 89 08 10 of via e-mail limburg@vebes.be. Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE05 8538 8722 4575 van VeBeS Limburg met vermelding ‘190524’.

Jan Niesen (bestuur Limburg)
SOS-nummer: 0473 50 33 30