Festival van Vlaanderen Gent: Bach, Vivaldi, Sostakovich

Gent, woensdag 03 oktober 2018

Met een intieme bezetting brengt het Mahler Chamber Orchestra onder leiding van de legendarische dirigent Claudio Abbado een echte muzi-kale verwennerij. Bachs cantate 'Ich habe genug' wordt door luis-teraars steevast verkozen tot zijn meest beklijvende solocantate. Met bas-bariton Peter Harvey als solist hebben ze een veelgeprezen Bach-specialist weten strikken.
Ook het Stabat Mater van Vivaldi is een vocaal pareltje voor fijnproe-vers en kruipt helemaal onder je huid. De jonge Britse contratenor Ies-tyn Davies, die intussen al een Grammy Award in de wacht sleepte, schittert ongetwijfeld in zijn solorol.
Een stuk forser klinkt de Chamber Symphony van Shostakovich, een bewerking van zijn baanbrekende achtste strijkkwartet dat ongeëve-naard is in expressiekracht. Een concert waarin intimiteit gekoppeld wordt aan explosiviteit, gebracht op het allerhoogste niveau.
Niet te missen! Kwalitatieve muziek voor een spotprijs in de prachtige kathedraal van Gent!
Om tijdig in Gent te zijn, spreken we af in de inkomhal van station Ant-werpen-Centraal onderaan de grote trap om ten laatste 17.50 uur. Vanaf daar nemen we de trein naar Gent. Het concert begint om 20.30 uur en eindigt rond 21.30 uur. Daarna nemen we de trein terug richting Antwerpen met aankomst in Antwerpen-Centraal om 23.23 uur.
Inschrijven is verplicht en doe zo snel mogelijk bij Dorothy De Bakker op 03 646 60 73 of op 0486 10 11 03 of door een mailtje te sturen naar doro.db@telenet.be. Hou er rekening mee dat Dorothy de definitieve aantallen aan de organisatie moet bezorgen voor vrijdag 31 augustus.

Leden en kinderen betalen 6,00 euro. Begeleiders nemen gratis deel. Wie begeleiding vraagt, betaalt 7,50 euro. Derden betalen 1,50 euro extra.

Plaats: Sint-Baafskathedraal, Sint-Baafsplein, Gent

Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE90 8538 8664 7932 van VeBeS Antwerpen met vermelding ‘181003’.

Dorothy De Bakker (bestuur Antwerpen)
SOS-nummer: 0486 10 11 03