Info- en inleefsessie kleiduifschieten - MAX 10 blinden en slechtzienden

Batsheers, vrijdag 31 augustus 2018

Heb je altijd al eens willen weten hoe het voelt om zelf met een geweer te schieten? Met een visuele handicap is dat niet zo vanzelfsprekend, toch krijg je nu deze unieke kans, dankzij de Schuttersvereniging HSV. Volg daar de wegwijzers met de aanduiding TIR.
Kleiduiven zijn schijfjes van geperste klei die mechanisch in de lucht worden geworpen. De schutter probeert de vliegende schijfjes te verbrijzelen. Schieten met een geweer is niet eng. Het vraagt wel voorzichtigheid en het strikt in acht nemen van strenge veiligheidsregels. Laat je dus niet afschrikken. En bij HSV is ons gezegd dat ook jij, als het een beetje meezit, raak kunt schieten!
Er is voor die dag en speciale verzekering afgesloten. Belangrijk om vooraf te weten is ook dat het gebruik van alcohol voor en tijdens het schieten ten strengste verboden is en dat je de aanwijzingen van je persoonlijke instructeur onvoorwaardelijk en stipt moet opvolgen. We raden aan om eventueel een zonnepetje mee te nemen om bij het schieten niet verblind te worden door het felle licht. Gehoorbeschermers zijn verplicht en gratis ter beschikking. Omdat er voortdurend geschoten wordt zijn honden niet toegelaten. Drank en snacks zijn op het terrein verkrijgbaar.
Zeer belangrijk! Om organisatorische redenen heeft HSV op voorhand een kopie nodig van de voor- en achterkant van je identiteitskaart.
Ten laatste op de uiterste inschrijvingsdatum moet je ons deze kopie bezorgen via de post. Het adres: Jan Niesen, Dorpsstraat 10 bus 2, 3670 Meeuwen.
Programma:
- Afhalen van bus- en treinreizigers aan het station van Sint-Truiden door HSV. Vanuit Genk komt er een trein aan om 12.45 uur, vanuit Blankenberge om 13.15 uur. Weet je niet goed hoe je met het openbaar vervoer in Sint-Truiden moet geraken, laat het ons weten. Wellicht vinden we een oplossing.
- Vanaf 13.30 uur: onthaal met welkomstdrankje in de tent.
- Om 14.00 uur: infosessie in de tent met voorstelling van HSV en uitleg over kleiduifschieten, de verschillende soorten geweren, de terugslag, hoe je jezelf beschermt en hoe je een geweer neutraliseert. Iedereen ontvangt oordopjes.
- Om 15.00 uur: inleefsessie kleiduifschieten. Er is voor ons een aparte schietstand. Je persoonlijke instructeur van HSV geeft je uitleg over het geweer, hoe je het moet ‘schouderen’, wat je voetenstand moet zijn om goed te richten en over de kleiduiven waarop je richt. Bus- en treinreizigers komen het eerst aan de beurt, zodat ze door HSV zeker op tijd terug naar het station van Sint-Truiden gebracht kunnen worden.
- Voor de anderen is het einde voorzien rond 18 uur.
Wil je deze enige gelegenheid niet laten voorbijgaan, schrijf dan als de bliksem in. Laat ons weten hoe je komt en vergeet de kopie van de voor- en achterkant van je identiteitskaart niet. Voor deze activiteit hoef je geen deelnameprijs te betalen. Als je ter plaatse iets drinkt of eet kost je dat uiteraard wel geld, met uitzondering van het welkomstdrankje. Deze activiteit is niet rolstoeltoegankelijk.

Plaats: Beemkensveld, Batsheersstraat 4 (volg daar de wegwijzers met de aanduiding TIR), Batsheers

Inschrijven kan tot uiterlijk woensdag 8 augustus op 011 89 08 10 of via e-mail limburg@vebes.be.

Opgelet! Aan de inleefsessie kunnen in totaal maar 10 mensen met een visuele beperking deelnemen.

Linda Merken (bestuur Limburg)
SOS-nummer: 0498 49 55 97