Operavoorstelling 'The Gambler'

Gent, vrijdag 08 juni 2018

Opera Vlaanderen zet zijn boeiende exploratie van de Russische opera verder. 'De Speler' (1915­-’16) was het eerste avondvullende werk voor het muziektheater van Prokofjev. Inspiratiebron was de deels autobiografische novelle van Fjodor Dostojevski, die de illustere auteur, ironisch genoeg, schreef om gokschulden te vereffenen. Ook al baseerde de componist zich op een literaire klassieker, hij wou het operagenre nieuw leven inblazen, weg van de Russische operatraditie uit de 19de eeuw.
Het verhaal gaat als volgt: In een kuuroord, met de veelbetekenende naam Roulettenburg, beheersen geldzucht, chantage en verborgen agenda's het dagelijkse leven. Een generaal en zijn stiefdochter Polina staan beiden zwaar in de schulden bij een markies. Alleen Aleksej, de huisleraar van de generaalsfamilie, heeft geluk bij het gokken. Met immense sommen geld wil hij Polina veroveren en haar bevrijden uit haar benarde situatie, maar zij wijst hem brutaal af. Er rest Aleksej niets meer dan verder te spelen. Van buitenstaander van het spel is hij uitgegroeid tot een pathologische gokker. Rien ne va plus! (Tekst overgenomen uit de programmatie van Operaballet Vlaanderen).

Wij spreken af in Berchem Station en nemen gezamenlijk de trein naar station Gent-Sint-Pieters. We verwachten je ten laatste om 10.40 uur in de lokettenhal van Berchem Station en dit ter hoogte van ons vertrouwde 'Panosplekje' aan de zitbanken. We zorgen ook voor opvang in station Gent-Sint-Pieters ter hoogte van de Krantenkiosk. Daar verwachten we deelnemers ten laatste om 11.55 uur. Vanaf daar nemen we de tram naar het operagebouw. Deelnemers die rechtstreeks gaan, verwachten we ten laatste om 12.45 uur in de inkomhal van Opera Gent. Rond 13 uur mogen we plaatsnemen. We krijgen eerst nog een inleiding op de voorstelling. Rond 14 uur start de voorstelling. De voorstelling duurt 2 uur en 40 minuten, inclusief een pauze. Omwille van de verplaatsing van Antwerpen naar Gent en de duur van de voorstelling, raden we aan om iets mee te nemen voor onderweg zodat je honger gestild is. Na de voorstelling bieden we de mogelijkheid om op eigen kosten met ons ergens iets te gaan eten vooraleer terug naar Antwerpen te keren. Deelnemers die meteen huiswaarts willen keren, begeleiden we tot aan de tramhalte richting station.

Inschrijven is verplicht en doe je zo snel mogelijk bij Dorothy op 03 646 60 73 of op 0486 10 11 03 of via doro.db@telenet.be.

Leden en kinderen betalen 11,00 euro. Begeleiders nemen gratis deel. Derden betalen 2,75 euro extra.

Plaats: Vlaamse Opera Gent, Schouwburgstraat 3, Gent

Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE90 8538 8664 7932 van VeBeS Antwerpen met vermelding ‘180608’.

Dorothy De Bakker (bestuur Antwerpen)
SOS-nummer: 0486 10 11 03

Delen op Google+