Stadswandeling ‘Lieven Bauwens achterna’

Gent, zondag 10 juni 2018

In deze wandeling gaan we op zoek naar sporen van de industriële revolutie in Gent. Wie het bezoek aan het MIAT-museum in Gent in februari heeft meegemaakt heeft toen wellicht de naam van Lieven Bauwens horen vallen als een van de spelers rond 1800 op het toneel van de ontwikkeling van de textielnijverheid in Gent. We bevinden ons dan onder het bewind van Napoleon Bonaparte rond het jaar 1800. In deze wandeling gaan we niet alleen op zoek naar sporen van zijn aanwezigheid maar belichten we tegelijkertijd de ‘(cultuur)geschiedenis van die tijd.
Het parcours van de wandeling voert ons langs meerdere opmerkelijke historische plaatsen uit het verleden en ook daaraan zal de nodige aandacht worden geschonken met anecdotes, petite histiores of toelichtingen. En zoals we dat gewend zijn bij onze vorige wandelingen wordt ook uw inbreng gewaardeerd.
Uw gastgidsen Pierre en Paul kijken er alvast naar uit om samen met jou een mooie wandeling te maken! Het parcours ligt bijna volledig in het autovrije gebied en zal ongeveer drie kilometer lang zijn. Het is tevens rolstoelvriendelijk.
We sluiten de wandeling af met een drankje (inbegrepen in de prijs) op een mooie historische plek.
We spreken af om 13:45 uur aan het standbeeld op de Vrijdagmarkt.

Leden en hun eerste begeleider betalen elk 5,00 euro. Wie begeleiding vraagt, betaalt 6,25 euro. Kinderen en begeleiders door ons aangesproken, betalen elk 3,75 euro. Derden betalen 1,25 euro extra.

Plaats: standbeeld van Jacob Van Artevelde, Vrijdagmarkt, Gent

Inschrijven kan tot uiterlijk dinsdag 5 juni op 09 292 40 80 of via e-mail oost-vlaanderen@vebes.be. Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE27 8538 8722 4373 van VeBeS Oost-Vlaanderen met vermelding ‘180610’.

Opgelet: het aantal inschrijvingen is beperkt tot 20 deelnemers!

Paul Putzys (bestuur Oost-Vlaanderen)
SOS-nummer: 0477 49 60 45

Delen op Google+