Picknickwandeling

Waardamme, zaterdag 28 juli 2018

Wat vliegt de tijd voorbij! Het lijkt nog niet zo ver achter ons toen Eddy, Linda en Yvette Pasar en VeBeS samenbrachten op een picknickwandeling. En toch zijn we dit jaar aan onze 10de editie toe. We beleefden al veel, stormweer, zonnig wandelen, leuke terrassen, onweer waardoor we op de bus bleven zitten, modderige landwegels, bospaden, mooie uitzichten, … En ja, telkens waren we met een toffe groep van ongeveer 30 deelnemers op stap en konden we tevreden terugblikken.

Ook dit jaar sloegen we de handen in elkaar en onder leiding van Eddy die als VeBeS-vrijwilliger en Pasar-bestuurslid weer een mooie wandeling uitstippelde, kunnen we uitkijken naar een nieuwe tocht. We nemen samen in Brugge de bus om 10.12 uur richting Waardamme Kerk waar ons startpunt ligt. Daar willen we je dit keer verwennen met iets anders dan koffie, iets feestelijker. We mogen immers klinken op deze 10de editie, niet?

We leggen een deel van de Kampveld wandelroute af. Deze route ligt in het natuurgebied van het Rooiveld, Kampveld en de Papenvijvers, een aaneengesloten groen- en recreatiedomein van 238 hectaren. Het bevindt zich tussen de meanderende waterlopen van de Rivierbeek en de Hertsbergebeek. We zullen dus een nieuwe streek ontdekken.

We verzamelen aan het station Brugge (praatpaal) om 10 uur. In Kortrijk neem je de trein om 8.58 uur die om 9.55 uur in Brugge aankomt.

Zoals je weet, proberen we iedereen opnieuw te verwennen. Wie in plaats van het heerlijke smosbroodje het vegetarische alternatief kiest, geeft dat bij inschrijving door. Waar we nog voor zorgen, zie je ter plaatse. We eindigen met een terrasbezoekje waar ieder iets kan nuttigen op eigen kosten.

Voor wie met de wagen komt, is er parking aan de kerk en ons eindpunt ligt op +-een halve kilometer van ons vertrekpunt. Je zorgt ervoor dat je dan om 10.40 uur aan de bushalte staat.

Leden en hun eerste begeleider betalen elk 8,00 euro. Wie begeleiding vraagt, betaalt 10,00 euro. Kinderen en begeleiders door ons aangesproken, betalen elk 6,00 euro. Derden betalen 2,00 euro extra.

Plaats: Waardamme kerk = bushalte Waardamme Dorp, Waardamme

Inschrijven kan tot uiterlijk maandag 23 juli op 050 40 60 19 of via e-mail west-vlaanderen@vebes.be. Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE27 8600 0180 3673 van VeBeS West-Vlaanderen met vermelding ‘180728’.

Gelieve alle namen van de deelnemers voor wie je betaalt, op te nemen in de mededeling.
Iedereen kan deelnemen, ook de 10de tocht telt ongeveer 10 kilometer. Toegegeven, we schrijven "ongeveer" niet zonder reden. Na vorig jaar weten we immers dat bij mooi weer Eddy zijn kilometers langer zijn dan bij slecht weer. Toch slaagde telkens de gehele groep er in de wandeling af te maken! Maak jij onze 10de afspraak uniek door er ook bij te zijn?

Graag tot dan!

Christa De Schepper (bestuur West-Vlaanderen)
SOS-nummer: 0494 31 87 24