De Frivole Framboos vs Het Brussels Jazz Orchestra (VOLZET)

Heist-op-den-Berg, vrijdag 12 januari 2018

De clash waar musicologen al jaren voor waarschuwen is nabij. Door een vergissing staan De Frivole Framboos en Brussels Jazz Orchestra op dezelfde avond geprogrammeerd, een oerknal zonder voorgaande in de muziekwereld. De botsing tussen het universum van het BJO en dat van de Frivole Framboos mag gerust gecategoriseerd worden als Dé Big Bang van de bigbandmuziek. Krijgen we chaos of de geboorte van een nieuw genre? Alle grote uitvindingen komen immers voort uit vergissingen of toevalligheden (van velcro tot viagra).
Aan de ene kant mogen we een muzikale formatie verwachten met absoluut minutieuze arrangementen en een meedogenloze timing, aan de andere kant het virtuoze gegoochel met noten en akkoorden van het BJO. Of was het nu omgekeerd? Tegenover een strak geregisseerde vertolking met her en der de nodige kwinkslagen, staat De Frivole Framboos met zijn quasi improvisatorische aanpak over stijlen en genres heen.
Tegelijk kan deze noodlottige gebeurtenis ook een licht werpen op de hamvraag uit de recente muziekgeschiedenis: waarom maken swing en jazz geen deel uit van het repertoire van De Frivole Framboos? Is dit een doelbewuste keuze en zo ja, hoe gaan Peter en Bart reageren nu ze Dubbel Geboekt op het podium staan met het befaamde Brussels Jazz Orchestra?
Om getuige te zijn van de geboorte van een nieuw genre, verwachten we jullie ten laatste om 19.45 in de inkomhal. Een bestuurslid wacht je op met de tickets.

Leden en kinderen betalen 26,00 euro. Begeleiders nemen gratis deel.

Plaats: Cultuurcentrum Zwaneberg, Cultuurplein 1, Heist-op-den-Berg

Inschrijven kan tot uiterlijk donderdag 28 december bij Lesley op 0486 84 48 87 of via e-mail lesdeceulaer@telenet.be. Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE90 8538 8664 7932 van VeBeS Antwerpen met vermelding ‘180112’.

Lesley De Ceulaer (bestuur Antwerpen)
SOS-nummer: 0486 84 48 87

Delen op Google+