Toneelvoorstelling 'Bezonken Rood' met AD

Antwerpen, zondag 07 januari 2018

Een van de meest aangrijpende rouwzangen uit de Nederlandse literatuur, van auteur Jeroen Brouwers, geënsceneerd door Guy Cassiers en tot leven gebracht door een fenomenale Dirk Roofthooft, vindt voor het dertiende seizoen op rij een publiek.
In 1943 werd de driejarige Jeroen Brouwers samen met zijn zusje, moeder en grootmoeder opgesloten in het Japanse interneringskamp Tjideng in het huidige Jakarta. De schrijver vertelt hoe in het kamp de relatie tot zijn moeder voor de rest van zijn leven werd beschadigd en hoe iedere nieuwe liefdesrelatie met een vrouw onder die last bezwijkt.
Guy Cassiers: “Brouwers neemt afscheid van zijn moeder. Je zou het zelfs een afrekening met de moeder kunnen noemen, maar een afrekening die tegelijk ook diep ontroert. Doordat hij afscheid van haar neemt, is het ook een eerbetoon.” Dirk Roofthooft speelt de monoloog in het Nederlands, Frans, Engels en Spaans in zowat de hele wereld. (Tekst overgenomen uit de programmatie van het Toneelhuis).
Profiteer ervan om dit prachtig en indringende verhaal mee te maken. Deze voorstelling bieden ze aan met audiodescriptie. Wij spreken af om 14 uur aan de ingang van de Bourlaschouwburg.

Leden en kinderen betalen 17,00 euro. Begeleiders nemen gratis deel.

Plaats: Bourlaschouwburg, Komedieplaats 8, Antwerpen

Inschrijven kan tot uiterlijk zaterdag 23 december bij Dorothy op 0486 10 11 03 of via e-mail doro.db@telenet.be. Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE90 8538 8664 7932 van VeBeS Antwerpen met vermelding ‘180107’.

Dorothy De Bakker (bestuur Antwerpen)
SOS-nummer: 0486 10 11 03

Delen op Google+