Toneel met AD 'Seaking' door toneelgroep 'Broder'

ROESELARE, donderdag 26 oktober 2023

Exact vijfentwintig jaar na ‘Windkracht 10’ grijpt Tom Van Landuyt opnieuw de stuurknuppel van de ‘Sea King’ vast. De trots van de Belgische kust. De iconische redder op zee, maar nu … vergaan en versleten. En dus moet het toestel plaats maken voor iets nieuwer, sneller, blitser. De piloot maakt zich op voor de laatste vlucht, maar… zijn ogen willen niet meer. Hij wordt langzaam blind.
Een verhaal over een vader die niet meer ziet, een vader die niet meer vliegt. Een man van stoere avonturen. Zag hij eigenlijk ooit zijn eigen kinderen? Vanuit de lucht? Aan de keukentafel? Of was er enkel het heldendom?
Een lied over niet meer kunnen, maar wel durven zien, met Beethoven als vertrekpunt en landingsbaan. Kruip mee in het hoofd van de piloot, luister met zijn oren en kijk met zijn ogen. Beleef het avontuur vanuit een cockpit vol kabels, gitaren, synths en toetsen. De wervelende geluidsmachine slaat op drift. Zal hij ooit terugvliegen?
In de voorstelling is een vorm van audiodescriptie verweven in het verhaal. De relevante visuele informatie wordt meegegeven door een personage dat deel uitmaakt van de vertelling.
Praktisch
We verzamelen aan de assistentiepaal in het station van Roeselare om 18.30 uur stipt. Anne en Dirk zullen jullie daar opwachten en begeleiden naar De Spil (15 minuten stappen). Na het einde van de voorstelling worden jullie terug naar het station begeleid. Kom je rechtstreeks naar het Cultuurcentrum, dan verwachten we je aan de inkom om 18.45 uur.
Om 19 uur start de inleiding door Koen Boesman met o.a. een ontmoeting met de acteurs en het decor alsook een algemene uitleg over de voorstelling.
Ben je in het bezit van een EU Disability Card (EDC-kaart) of Vrijetijdspas Roeselare, dan mag je begeleider gratis binnen. Meld dit zeker bij je inschrijving.

Leden en hun eerste begeleider betalen elk 13,00 euro. Derden betalen 3,25 euro extra.

Plaats: CC De Spil, Hippoliet Spilleboutdreef 1, ROESELARE

Inschrijven kan tot uiterlijk woensdag 4 oktober op 050 40 60 19 of via e-mail west-vlaanderen@vebes.be. Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE27 8600 0180 3673 van VeBeS West-Vlaanderen met vermelding ‘231026’.

Kom je mee genieten van de voorstelling? Schrijf je vlug in, want het aantal plaatsen is beperkt tot 15. Tot dan!

Anne Tossins (stuurgroep West-Vlaanderen)
SOS-nummer: 0486 34 63 40