Gegidst bezoek Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) - VOLZET

ANTWERPEN, donderdag 26 oktober 2023

Het KMSKA is een museum met een collectie die zich spreidt over 7 eeuwen, van Vlaamse primitieven tot hedendaagse kunst. Samen verkennen we de verschillende zalen en leren we de inrichting van het museum beter kennen. Het gebouw is gerestaureerd tot haar originele 19de eeuwse glorie, maar werd ook uitgebreid met 40 procent gloednieuwe architectuur, een ontwerp van KAAN Architecten.
We ontmoeten Rubens, de eerste grote selfmade kunstenaar, en de bekendste Belgische naam. Wie was hij eigenlijk? Hoe zat het met zijn tijdgenoten en de vrouwelijke kunstenaars?
We doorzeilen de Salon, een zaal boordevol 19de eeuwse kunst en ontdekken verborgen verhalen uit de museumgeschiedenis. Daarna bezoeken we de gloednieuwe bovenste verdieping van het museum, met de collectie moderne kunst. Wat is het verschil met oude kunst? En hoe zat het tussen deze kunstenaars onderling? Een liefdesverhaal is zeker aan de orde. We sluiten af met een groepsgesprek vragenronde op de eerste verdieping.

Deelnemers spreken af onderaan de grote trap in de inkomhal van station Antwerpen-Centraal om ten laatste 13 uur. Deelnemers die liever op de Groenplaats afspreken ter hoogte van de metro-uitgang verwachten we ten laatste om 13.15 uur. Deelnemers die rechtstreeks komen, verwachten we aan de ingang van het museum om ten laatste 13.45 uur.
Inschrijven doe je best zo snel mogelijk bij Lesley De Ceulaer op 0486 84 48 87 of door haar een mail te sturen op lesdeceulaer@gmail.com.

Leden en hun eerste begeleider betalen elk 9,00 euro. Wie begeleiding vraagt, betaalt 11,25 euro. Kinderen en begeleiders door ons aangesproken, betalen elk 6,75 euro. Derden betalen 2,25 euro extra.

Plaats: KMSKA, Leopold de Waelplaats 1, ANTWERPEN

Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE90 8538 8664 7932 van VeBeS Antwerpen met vermelding ‘231026’.

Lesley De Ceulaer (stuurgroep Antwerpen)
SOS-nummer: 0486 84 48 87