Praatcafé: buurten met ervaringsgenoten

Overpelt, dinsdag 19 september 2023

Een oogaandoening heeft ingrijpende gevolgen in het dagelijks leven. Dingen die vanzelfsprekend waren kosten nu moeite of lukken niet meer. Denk bijvoorbeeld aan autorijden of mensen herkennen op straat. Natuurlijk zijn er instanties die kunnen helpen om hiermee te leren omgaan. Maar hoe prettig zou het zijn om ook eens te praten met mensen die hetzelfde meemaken als jij?
Onze praatcafés zijn een gezellige ontmoetingsplek voor iedereen met een visuele beperking. Ook familie en vrienden zijn van harte welkom. Ontmoet andere mensen met een oogaandoening of een zichtprobleem en wissel ervaringen en informatie uit, onder het genot van een drankje.
Er zijn maandelijks praatcafés in Hasselt en Pelt. Beide locaties bevinden zich op wandelafstand van het plaatselijke treinstation en zijn dus vlot bereikbaar. Kom je met bus of trein en wil je begeleiding vanaf de bushalte of het station, geef dan vooraf een seintje aan de betreffende verantwoordelijke. Voor Hasselt is dat bestuurslid Josephina Thomas. Haar nummer is 0475 55 91 84. Voor Pelt is bestuurslid Jan Niesen verantwoordelijk. Hem bereik je op 0473 50 33 30.
Een praatcafé opent omstreeks 13.30 uur en sluit rond 16.30 uur. Het is gratis toegankelijk. Voor consumpties betaal je de prijzen van de betreffende horocazaak.
● Het Hasselts praatcafé heeft plaats in een zaaltje van De Volksmacht, aan het Monseigneur Broekxplein 6, vlak tegenover het station van Hasselt.
● Het Pelts praatcafé heeft plaats in het Rest-eau-café bij het zwemcomplex LAGO Pelt Dommelslag, aan de Dommelslagdreef 12, ongeveer 500 m te voet van het station van Neerpelt. Bij een oudere GPS geef je het vroegere adres in: Overpelt, Weidestraat 12.
Inschrijven is niet verplicht. Maar je kunt laten weten dat je komt via de telefoonnummers van de verantwoordelijken. Wil je het graag eens proberen, maar is er iets dat je tegenhoudt, neem dan zeker contact op. Zelf hebben wij ook een visuele handicap. We voelen dus op ieder moment met je mee. Samen vinden we wellicht een oplossing.

Plaats: vlaamsoogpunt Overpelt, Meerveldstraat 5, Overpelt

Inschrijven kan tot uiterlijk dinsdag 19 september op 011 89 08 10 of via e-mail limburg@vebes.be.

Jan Niesen (stuurgroep Limburg)
SOS-nummer: 0473 50 33 30