Ontdek het surrealisme van Magritte

BRUSSEL, donderdag 09 februari 2023

‘Ik wil het onzichtbare zichtbaar maken’, is één van de uitspraken van Magritte, de grootste Belgische kunstenaar van de twintigste eeuw wiens afbeelding op het laatste briefje van 500 Belgische Frank stond. Samen met onze gidsen bespreken we enkele topwerken uit de collectie en staan we stil bij een recente aanwinst van de Brusselse kunstenaar Fabrice Samyn die een gedicht in braille graveerde in steen. Daarnaast helpen geluidsfragmenten en reliëftekeningen ons nog meer om in dialoog te treden met de kunstwerken. Hierdoor worden we ons bewust van de methoden die Magritte gebruikte om het mysterie, dat zo kenmerkend is in zijn werken, op te roepen.
Laat je tijdens deze rondleiding meevoeren in zijn fantasie. Net zoal Salvador Dalì schilderde hij in een hyperrealistische stijl en stelde hij beelden samen in absoluut onverwachte, verrassende en soms schokkende combinaties. De man met de bolhoed, de appel en de pijp zijn beelden die hij in zijn schilderijen veelvuldig gebruikte. Dankbare vormen voor de gidsen van het museum om een duidelijke beschrijving te geven.
Ben je nieuwsgierig? Aarzel dan niet en schrijf je in bij Dorothy De Bakker. Het aantal plaatsten per gids is namelijk beperkt. Je contacteert Dorothy op 03 646 60 73 of op 0486 10 11 03. Je kunt haar ook een mail sturen op doro.db@telenet.be.
Eens ingeschreven verwachten we je die dag ten laatste om 10.10 uur onderaan de grote trap in de centrale inkomhal van station Antwerpen Centraal. We nemen samen de trein naar Brussel. Iemand van het museum wacht ons op om onze groep naar het museum te begeleiden. Om 12 uur wandelen we onder leiding van de gidsen de wondere wereld van Magritte binnen.
Als we terugkeren, krijg je de gelegenheid om een broodje te gaan eten of je eigen meegebrachte lunch ergens op te eten. Tussen het station en de grote markt zijn op korte afstand verschillende gelegenheden. Wij spreken dan een bepaald uur af om terug bij elkaar te komen zodat we onze terugreis kunnen starten.

Leden en kinderen betalen 8,00 euro. Begeleiders nemen gratis deel. Wie begeleiding vraagt, betaalt 10,00 euro. Derden betalen 2,00 euro extra.

Plaats: Magritte Museum, Koningsplein 1, BRUSSEL

Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE90 8538 8664 7932 van VeBeS Antwerpen met vermelding ‘230209’.

Dorothy De Bakker (stuurgroep Antwerpen)
SOS-nummer: 0486 10 11 03