Toneelvoorstelling ‘Eén of andere Rus’ met AD

MECHELEN, zondag 29 januari 2023

'Een of andere Rus' is een hedendaagse tragedie, geïnspireerd op het leven en werk van Eduard Limonov. Limonov was een straatboefje in Oekraïne, een dissidente dichter in Rusland, een zwerver en butler in New York, een rock-‘n-rollschrijver in Parijs en een strijder aan de kant van oorlogsmisdadigers. En dat is maar een selectie. In maart 2020 overleed hij, nog even actief, de laatste jaren als oppositieleider in Rusland.
In 'Een of andere Rus' trekt Eduard Limonov als tolk en chauffeur van een oorlogsjournaliste door Joegoslavië, op weg naar oorlogsmisdadiger Karadzic. Gaandeweg verschuift de aandacht van de journaliste naar Limonovs eigen levensverhaal, dat van de Sovjet-Unie naar het Westen gaat, van roem naar val, van strijden met de pen tot strijden met wapens.

Deze voorstelling wordt ondersteund met audiodescriptie. De inleiding begint om 14 uur, de voorstelling om 15 uur. We spreken af in het station van Antwerpen Centraal, onderaan de grote trap, om 12.30 uur. In Mechelen gaan we te voet naar de zaal. Meld bij inschrijving of je naar station Antwerpen-Centraal, station Mechelen of rechtstreeks naar het theater komt. Opgelet, de ingang voor de voorstelling is langs het Dijlepad in de Kruidtuin.
Inschrijven bij Eric op eric.van.damme@vebes.be of op 0478 33 13 20.

Leden en kinderen betalen 12,00 euro. Begeleiders nemen gratis deel. Wie begeleiding vraagt, betaalt 15,00 euro. Derden betalen 3,00 euro extra.

Plaats: Hanswijkstraat 63, MECHELEN

Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE90 8538 8664 7932 van VeBeS Antwerpen met vermelding ‘230129’.

Stuurgroep Antwerpen