Gegidste rondleiding Erfgoedbibliotheek met achteraf etentje en bezoek aan de Kerstmarkt

ANTWERPEN, zaterdag 10 december 2022

Ooit al eens de geur van heel oude boeken kunnen proeven in een zaal die de uitstraling heeft van een bibliotheek die zomaar uit een film van Harry Potter komt? Nee? Grijp dan nu je kans. De Nottebohmzaal aan het Conscienceplein is slechts in uitzonderlijke gevallen toegankelijk voor publiek. Tijdens de rondleiding 'Schatten van de Nottebohmzaal' gaan de deuren van deze prestigieuze bibliotheekruimte exclusief voor VeBeS open. Een gids loodst je doorheen de geschiedenis van het gebouw en geeft uitleg bij de bijzondere boeken die ze er bewaren. Je maakt een historische trip van begin zeventiende eeuw tot vandaag. Tijdens deze rondleiding van 90 minuten krijg je een introductie tot de Erfgoedbibliotheek en de blikvangers in haar collectie, en tot de geschiedenis van het gebouw en het Hendrik Conscienceplein.
Na de rondleiding begeven we ons, voor diegenen die willen, naar restaurant Del Sud, gelegen aan de kathedraal, om te genieten van een heerlijke 3-gangenmenu. Ze hebben daar voor ons een apart plaats voorzien zodat we op ons gemak zitten en gezellig kunnen napraten over deze wonderlijke rondleiding. Je kunt kiezen tussen volgende mogelijkheden om te eten:

 • Soep: minestronesoep of tomatensoep
 • Hoofdgerecht:
  -OF: Brochette met brood, salade, frieten of risotto
  -OF: Lasagna Bolognese
  -OF: Kipfilet met brood, salade, frieten en champignonsaus
 • Dessert: Tiramisu

Geef zeker bij inschrijving op of je meegaat naar het restaurant en wat je kiest om te eten. In de namiddag ben je dan vrij om samen met ons de Kerstmarkt in Antwerpen te bezoeken.

Deelnemers verwachten we ten laatste om 11 uur ter hoogte van de metrouitgang op de Groenplaats. Vanaf daar gaan we in groep tot de Erfgoedbibliotheek.
Deelnemers die via Antwerpen-Centraal komen verwachten we ten laatste om 10.30 uur onderaan de grote trap in de centrale inkomhal.
Inschrijven doe je best zo snel mogelijk bij Dorothy op het nummer 03 646 60 73 of 0486 10 11 03. Je kunt Dorothy eveneens een mail sturen via doro.db@telenet.be.

 • Enkel rondleiding
  Leden en hun eerste begeleider betalen elk 10,00 euro. Wie begeleiding vraagt, betaalt 12,50 euro. Kinderen en begeleiders door ons aangesproken, betalen elk 7,50 euro. Derden betalen 2,50 euro extra.
 • Rondleiding en eten
  Leden en hun eerste begeleider betalen elk 32,00 euro. Wie begeleiding vraagt, betaalt 40,00 euro. Kinderen en begeleiders door ons aangesproken, betalen elk 24,00 euro. Derden betalen 8,00 euro extra.
 • Enkel eten
  Leden en hun eerste begeleider betalen elk 22,00 euro. Wie begeleiding vraagt, betaalt 27,50 euro. Kinderen en begeleiders door ons aangesproken, betalen elk 16,50 euro. Derden betalen 5,50 euro extra.

Plaats: Erfgoedbibliotheek, Hendrik Conscienceplein, ANTWERPEN

Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE90 8538 8664 7932 van VeBeS Antwerpen met vermelding ‘221210’.

Dorothy De Bakker (stuurgroep Antwerpen)
SOS-nummer: 0486 10 11 03