Festival van Vlaanderen Gent - Brahm's troostrijke afscheidsmuziek

GENT, dinsdag 27 september 2022

Het tweede concert in onze reeks van het Festival van Vlaanderen Gent brengt ons naar de Gentse kathedraal.
Johannes Brahms meeslepende requiem is geen treurmuziek of jammerklacht, het is vooral zalvende en troostende muziek voor degenen die achterblijven. Hij begon aan het werk toen hij 28 was, maar liet het toen enkele jaren liggen. Pas toen zijn moeder vier jaar later overleed, maakte hij het af.
Voor zijn ‘Duitse’ requiem putte Brahms uit teksten van zowel het Oude als het Nieuwe Testament in de vertaling van Luther. Het werd geen dodenmis voor de liturgie, maar een doorvoeld getuigenis van een diepreligieus kunstenaar die niet tot deze of gene kerk wilde behoren. De Weense criticus Eduard Hanslick was lyrisch: ‘Sinds Bachs Hohe Messe en Beethovens Missa solemnis is op dit gebied niets geschreven dat zich met het Deutsches Requiem van Brahms kan meten.’
Met het uitgebreide orkest van Opera Ballet Vlaanderen, een schitterende hoofdrol voor het koor en twee prachtige solisten, alles onder leiding van chef-dirigent Alejo Pérez, belooft het een avond vol kippenvelmomenten te worden.
Deelnemers uit Antwerpen verwachten ten laatste om 17.50 uur onderaan de grote trap in de centrale inkomhal van Antwerpen Centraal
Deelnemers uit Gent verwachten ten laatste om 19.15 uur ter hoogte van de krantenkiosk in de inkomhal van station Gent-Sint-Pieters.
Deelnemers die rechtstreeks gaan, verwachten ten laatste om 19.45 uur aan de inkom.
Inschrijven doe je bij Dorothy De Bakker op 0486 10 11 03 of door ze te mailen op doro.db@telenet.be.

Leden en kinderen betalen 8,00 euro. Begeleiders nemen gratis deel. Derden betalen 2,00 euro extra.

Plaats: Sint-Baafskathedraal, Sint-Baafsplein, GENT

Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE90 8538 8664 7932 van VeBeS Antwerpen met vermelding ‘220927’.

Dorothy De Bakker (bestuur Antwerpen)
SOS-nummer: 0486 10 11 03