Stadswandeling in Leuven

LEUVEN, donderdag 29 september 2022

Op donderdag 29 september gaan we een stukje leuven ontdekken. Leuven heeft een klein stadscentrum maar zit vol verborgen pareltjes. Zeker het stukje dat wij gaan verkennen. We wandelen door een stuk legergeschiedenis. We ontdekken restanten van de auto- en moto-industrie van rond het jaar 1906. Ik vertel je over het belang van de Vismet aan het eind van de middeleeuwen. De Dijle speelt in het verhaal een belangrijke rol, zeker als ik de parabel van 'Fiere Margriet' vertel. Je kan het beeld van Margriet bewonderen langs de oever. Intussen zijn we het Carnoy-instituut gepasseerd waar nu het Vredegerecht van Leuven gevestigd is met de beelden van De Rechtvaardige Rechters op de binnenplaats. Als er voldoende tijd is kunnen we een kort bezoek brengen aan het rijksarchief dat er ook gevestigd is. Op het programma staan ook nog de Sint-Geertruiabdij en de markante kerk, het scoutsmuseum, het klein begijnhof, het Mercatorpad met het Oratoriënhof, de oudste horecazaak van Leuven. Ergens in deze buurt kunnen we pauzeren met een drankje en aan het einde van de wandeling genieten we van een lekker ambachtelijk ijsje aan de Grote Markt. Zoals je leest is dit een hele boterham die een drietal uur in beslag zal nemen.
We wandelen ongeveer 5 km op zeer gemakkelijke wegen en vertrekken vanuit de lokettenzaal van het station van Leuven om 13.30 uur.

Leden en hun eerste begeleider betalen elk 10,00 euro. Wie begeleiding vraagt, betaalt 12,50 euro. Kinderen en begeleiders door ons aangesproken, betalen elk 7,50 euro. Derden betalen 2,50 euro extra.

Inschrijven kan tot uiterlijk woensdag 21 september op 016 66 00 60 of via e-mail brabant-brussel@vebes.be. Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE80 8538 8722 4777 van VeBeS Oost-Vlaams-Brabant met vermelding ‘220929’.

Een drankje, een bolletje ijs en de gidsen zijn inbegrepen.

Karel Gielis (bestuur Oost-Vlaams-Brabant)
SOS-nummer: 0496 27 68 29