Toneelvoorstelling 'Sartre en de Beauvoir' in den Arenberg (AFGELAST)

ANTWERPEN, vrijdag 21 januari 2022

Na Socrates, Marx en Spinoza komt filosoof & theatermaker Stefaan van Brabandt met het vierde luik in zijn theaterreeks rond grote filosofen. Geen monoloog, maar een dialoog deze keer. En wel tussen het beroemdste koppel uit de geschiedenis van de filosofie. Frank Focketyn & Sien Eggers spelen Jean-Paul Sartre & Simone de Beauvoir.
Simone de Beauvoir geldt als de belangrijkste schrijfster, filosofe en feministe van de moderne tijd.
Jean-Paul Sartre wordt beschouwd als de vader van het existentialisme. In zijn romans, toneelstukken en filosofische werken staat steeds de mens centraal die veroordeeld is tot vrijheid.
Welke betekenis heeft hun filosofie vandaag nog? Is de feministische strijd waar de Beauvoir voor ijverde nog steeds actueel? En wat bedoelt ze met haar moraal van de dubbelzinnigheid? Wat betekent het om authentiek mens te zijn? Waarom zijn we "gedoemd tot vrijheid"? En waarom zijn "de anderen" volgens Sartre "de hel"?
Let op, deze activiteit plannen wij eveneens in Turnhout op 10 maart. Meer info hierover in onze volgende editie van Tibsz.
We wachten jullie op om ten laatste 19.45 uur in de inkomhal aan de rechterkant. Om 20.15 uur start het optreden.
Inschrijven doe je best zo snel mogelijk bij Eric Van Damme op 0478 33 13 20 of door hem te mailen op eric.van.damme@vebes.be.

Kinderen, leden en hun eerste begeleider betalen elk 23,00 euro. Wie begeleiding vraagt, betaalt 28,75 euro. Begeleiders door ons aangesproken, betalen 17,25 euro. Derden betalen 5,75 euro extra.

Plaats: Arenbergschouwburg, Arenbergstraat 28, ANTWERPEN

Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE90 8538 8664 7932 van VeBeS Antwerpen met vermelding ‘220121’.

Eric Van Damme (bestuur Antwerpen)
SOS-nummer: 0478 33 13 20