Vlaamse Opera brengt 'La Bohème'

Antwerpen, dinsdag 07 december 2021

‘La jeunesse n’a qu’un temps’, dichtte Henry Murger in 1862. Vierendertig jaar later laat Giacomo Puccini zich inspireren door Murgers Scènes de la vie de bohème om zijn opera La bohème te componeren. Het winterse verhaal van de vier jonge levensgenieters en hun liefjes, hun liefde en leed, zal vanaf dan model staan voor het romantische beeld dat wij hebben van de bohemien. Het universele, tijdloze en betoverende karakter van deze opera werd zelden treffender verbeeld dan door regisseur Robert Carsen. Met La bohème keert een van onze paradeproducties –na een wereldwijde zegetocht – nog één keer terug naar Antwerpen en Gent.
De opera vertelt geen gestructureerd verhaal, maar schetst in vier taferelen een sfeer. De dichter Rodolfo en zijn liefje Mimì, de schilder Marcello en zijn zingende Musetta, de componist Schaunard en de filosoof Colline: ze vormen een groepje creatievelingen dat elk moment proeft als het meest intense en unieke uit hun leven.
Euforie en diepe miserie schurken dicht tegen elkaar aan. De onvergetelijke en aangrijpende afloop van de opera, met de dood van Mimì, betekent meteen het einde van dit unieke levensmoment.
Als je meegaat met VeBeS Antwerpen, krijg je vanaf 13 uur een inleiding. Deze is vrijblijvend, dus laat bij inschrijving weten of je de inleiding wil volgen of niet. De opera zelf begint om 14.00 uur. Voor de inleiding spreken wij af ten laatste om 12.45 uur aan de ingang. Deelnemers die de inleiding niet volgen, verwachten we om ten laatste 13.40 uur aan de ingang. Een bestuurslid wacht je op met de tickets.
Inschrijven doe je best zo snel mogelijk bij Lesley De Ceulaer op 0486 84 48 87 of door ze een mail te sturen op lesdeceulaer@gmail.com.

Leden en hun eerste begeleider betalen elk 11,00 euro. Wie begeleiding vraagt, betaalt 13,75 euro. Kinderen en begeleiders door ons aangesproken, betalen elk 8,25 euro. Derden betalen 2,75 euro extra.

Plaats: Vlaamse Opera, Frankrijklei 3, Antwerpen

Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE90 8538 8664 7932 van VeBeS Antwerpen met vermelding ‘211207’.

Lesley De Ceulaer (bestuur Antwerpen)
SOS-nummer: 0486 84 48 87