Vlaamse Opera brengt 'l'Heure Espagnole'

GENT, zondag 05 december 2021

Maurice Ravel was gefascineerd door Spanje, getuige zijn Boléro en zijn vermakelijke eenakter L’Heure espagnole. Naar eigen zeggen wilde de componist de komische Italiaanse opera van weleer nieuw leven inblazen. Hij koos daarom voor het populaire toneelstuk van Franc-Nohain dat overloopt van komisch potentieel.
De ingrediënten? Begin met een plichtsgetrouwe klokkenmaker en zijn overspelige vrouw. Voeg daaraan toe een gespierde ezeldrijver en wat minnaars en sluit ze op in een klok. Geserveerd met de speelse composities van Ravel – de tikkende klokken komen zelfs terug in de muziek – en het geheel klopt. Een kolfje naar de hand van regisseur Tom Goossens, die eerder al bewees raad te weten met opera en komische liefdesintriges. Ravels wereldberoemde Boléro wordt op speelse wijze ingezet als een verrassende proloog waarin medewerkers van Opera Ballet Vlaanderen een glansrol krijgen.
We verwachten jullie ten laatste om 14.15 uur aan de opera in Gent voor een inleiding op het stuk. Eens we in de zaal zitten, krijgen we een audioinleiding met meer info over deze voorstelling. Om 15.00 uur dompelen ze ons onder in deze komische opera.
Wij spreken ten laatste om 12.20 uur af onderaan de grote trap in het station Antwerpen-Centraal om tijdig in Gent te geraken. Deelnemers uit Gent en omgeving verwachten we ten laatste om 13.30 uur in de lokettenhal van Gent-Sint-Pieters ter hoogte van de krantenkiosk. Deelnemers die rechtstreeks gaan verwachten we aan de ingang van het operagebouw om ten laatste 14.15 uur.
Inschrijven doe je best zo snel mogelijk bij Lesley De Ceulaer op 0486 84 48 87 of door ze een mail te sturen op lesdeceulaer@gmail.com.

Leden en hun eerste begeleider betalen elk 11,00 euro. Wie begeleiding vraagt, betaalt 13,75 euro. Kinderen en begeleiders door ons aangesproken, betalen elk 8,25 euro. Derden betalen 2,75 euro extra.

Plaats: Operagebouw, Schouwburgstraat 3, GENT

Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE90 8538 8664 7932 van VeBeS Antwerpen met vermelding ‘211205’.

Lesley De Ceulaer (bestuur Antwerpen)
SOS-nummer: 0486 84 48 88