Bezoek aan "KOERS" museum en de bierwandeling

ROESELARE, donderdag 16 september 2021

Artikel geschreven op 1/07/2021. Nu de corona-cijfers goed geëvolueerd zijn, en veel mensen al een prikje of zonodig twee prikjes hebben gehad, zijn wij heel erg blij dat we een daguitstap kunnen aanbieden. We spreken af dat we ons strikt houden aan de coronamaatregelen die, op het moment van deze activiteit van toepassing zijn en brengt zelf zijn handgel mee. We trekken richting Roeselare, waar we in de ochtend een bezoekje brengen aan het museum ‘KOERS’. Daar maak je kennis met onze rijke wielergeschiedenis. Veel bekende namen zullen de revue passeren, de gids zal ons zeker kunnen boeien. Na een warme maaltijd in het ‘KOERSkaffee’, trekken we de stad in en worden we getrakteerd op de bierwandeling. Tijdens deze tocht maak je kennis met de stad, maar ook met de lekkerste streekbieren. We sluiten de dag af met een drankje op een terrasje.

We hebben voor jullie 3 lekkere maaltijden uitgekozen, zie verder. De inkom voor het museum bedraagt 7 euro. De begeleiders mogen gratis binnen. Zij die een EDC kaart hebben en die ook bij zich hebben op de uitstap, krijgen een vermindering op het entreegeld, dat VeBeS je achteraf zal terugbetalen. VeBeS neemt de kosten voor de gids(en) zowel in de voor- als in de namiddag voor haar rekening, een corona presentje. Alle dranken ’s middags en eventueel op een terras na deze dagactiviteit zijn wel voor eigen rekening.

We verzamelen om 9.00 uur aan de praatpaal in het station van Brugge. Van daaruit nemen we de trein van 9.13 uur richting Kortrijk. Vanuit Kortrijk neem je de trein van 9.17 uur. Vanuit het station van Roeselare vertrekken we richting ‘KOERS’ waar om 10.15 uur de rondleiding begint.

  • Menu A: Vol Au Vent
    Leden en kinderen betalen elk 25,20 euro. Begeleiders betalen 18,20 euro. Derden betalen 6,00 euro extra.
  • Menu B: vispannetje
    Leden en kinderen betalen elk 31,50 euro. Begeleiders betalen 24,50 euro. Derden betalen 6,00 euro extra.
  • Menu C: vegetarische lasagne
    Leden en kinderen betalen elk 23,50 euro. Begeleiders betalen 16,50 euro. Derden betalen 6,00 euro extra.

Plaats: Koers museum, Polenplein 15, ROESELARE

Inschrijven kan tot uiterlijk dinsdag 7 september op 050 40 60 19 of via e-mail west-vlaanderen@vebes.be. Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE27 8600 0180 3673 van VeBeS West-Vlaanderen met vermelding ‘210916’.

Gelieve de namen door te geven voor wie je inschrijft.
We verwelkomen jullie die dag met veel plezier in Roeselare!

Léticia Larangé & Juliaan Wijckmans (bestuur West-Vlaanderen)
SOS-nummer: 0494 31 87 24