Bezoek Triënnale te Brugge met gids

BRUGGE, donderdag 30 september 2021

Om de 3 jaar wordt de Brugse Triënnale georganiseerd en dit sinds 2015. Ook dit jaar wordt Brugge omgetoverd tot een stad vol mooie kunstwerken. Deze kunstwerken variëren in grootte van een standbeeld tot een boom omringd door een stelling, en bovenop een platform met wijds uitzicht over de stad. De kunstenaars komen zowel uit binnen- als buitenland. Een achttal van deze werken zullen wij bewonderen waarvan sommigen betreden kunnen worden. Omdat we tot dicht bij de objecten kunnen komen is er steeds een voelmogelijkheid om een indruk te krijgen van het materiaal en de omvang van het werk. Het thema van dit jaar is trauma. Trauma kan je op verschillende manieren bekijken en benaderen. Welke interpretatie de kunstenaars zelf geven, laten we jullie graag ontdekken samen met de uitleg van onze gids. Deze gids heeft een zeer lange ervaring met het begeleiden van blinden en slechtzienden, zowel als gids, beroepsmatig, als met vele VeBeS vakantiereizen. Bovendien zal onze gids ons begeleiden vanaf 10.45 tot ongeveer 16.30 uur. Er zal dus meer dan genoeg gelegenheid zijn om vragen te stellen.

Ons programma voor die dag.

Stipt vertrek aan het station te Brugge om 10.45 uur. Wandeling van ongeveer anderhalf uur via mooie toeristische plekjes langs drie kunstwerken tot in het centrum aan de Burg. 12.15 uur warme maaltijd ) inclusief drankje. Na het middageten vertrekken we opnieuw voor een tweetal uurtjes naar nog een vijftal kunstwerken om kort na 16 uur te arriveren in het oudste café van Brugge. Hier kwam inspecteur Van In uit de Aspe boeken met regelmaat van de klok zijn Duveltje of Omer drinken. En ook voor jou is hier een drank inbegrepen. Na afloop nemen we daar in de buurt een stadsbus naar het station en de eerstvolgende trein naar Gent.

Tot slot vragen we aan iedereen om te voorzien in handgel. Mondmaskers zijn verplicht op bus en trein, in stations, cafés en restaurants. Talm ook niet met inschrijven, want het aantal deelnemers is beperkt tot een te gidsen groep. En nog een tip! Zorg voor makkelijke schoenen om mee te wandelen, want dat zal je waarderen op de Brugse kasseitjes. Tot onze spijt dienen we ook te vermelden dat het triënnale parcours rolstoel ontoegankelijk is.


Wij verzamelen in de stationshal van Gent-Sint-Pieters aan de hoek met de krantenwinkel omstreeks 9.30 uur. Rond 9.45 uur gaan we naar het perron om de trein van 10.02 naar Brugge te nemen. Wees op tijd want de trein wacht niet! Indien je naast je verminderingskaart ook over een begeleiderskaart beschikt, vergeet die dan niet mee te brengen, zodat een begeleider indien nodig hiervan gebruik kan maken.

In Brugge komen we toe omstreeks 10.30 uur en verzamelen we in de stationshal rechts van de inkomdeur nabij de assistentiepaal. Om 10.45 uur stipt vertrekken we vandaar met onze gids.

Deelnemers die op eigen houtje naar Brugge reizen, Dienen ten laatste om 10.40 op de afgesproken plaats in Brugge station te zijn (zie hierboven).

We zijn ’s avonds ten laatste omstreeks 19.00 uur terug in Gent-Sint-Pieters.

Inschrijven kan tot uiterlijk 20 september op 09 292 40 80 of via e-mail oost-vlaanderen@vebes.be">oost-vlaanderen@vebes.be .

73QT2-RBKXD-BBGDP-TRPK4-VV7F4

Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE27 8538 8722 4373 van VeBeS Oost-Vlaanderen met vermelding 210930.

Laat bij inschrijving ook weten wat je 's middags wenst te eten:
Menu 1
(voorgerecht) Kaaskroketten
(hoofdgerecht) Flamish Stew (Stoofvlees)
(dessert) Ijsje
Frisdrank of pintje inbegrepen.

Of Menu 2
(voorgerecht) Kaaskroketten
(hoofdgerecht) Fry Fry (soort van Fishsticks)
(dessert) Ijsje
Frisdrank of pintje inbegrepen.

Leden en hun eerste begeleider betalen elk 35,00 euro. Wie begeleiding vraagt, betaalt 43,75 euro. Begeleiders door ons aangesproken, betalen elk 26,25 euro. Derden betalen 43,75 euro.

Inbegrepen: Gids ganse dag, maaltijd met 1 drankje en 1 drankje bij afsluiten in het café.

Plaats: Stadscentrum Brugge.

Tot dan, Herman Jennen en Raf De Smet (bestuur Oost-Vlaanderen).

SOS-nummer: Herman 0497 85 41 61 en Raf 0491 22 69 39.

Leden en hun eerste begeleider betalen elk 35,00 euro. Wie begeleiding vraagt, betaalt 43,75 euro. Kinderen en begeleiders door ons aangesproken, betalen elk 26,25 euro. Derden betalen 8,75 euro extra.

Plaats: stadscentrum Brugge, BRUGGE

Inschrijven kan tot uiterlijk maandag 20 september op 09 292 40 80 of via e-mail oost-vlaanderen@vebes.be">oost-vlaanderen@vebes.be. Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE27 8538 8722 4373 van VeBeS Oost-Vlaanderen met vermelding ‘210930’.

Herman Jennen en Raf De Smet (bestuur Oost-Vlaanderen)
SOS-nummer: 0497 85 41 61