Praatcafé: buurten met ervaringsgenoten (AFGELAST)

Hasselt, maandag 06 december 2021

Een gezellige namiddag keuvelen bij VeBeS Limburg? Het is ondertussen al lang geleden, nietwaar? Te lang hoor ik je zeggen. En inderdaad, eens moeten onze praatcafés toch weer open. Als het aan ons ligt gebeurt dat vanaf september. Onze actieve leden zouden dan allemaal volledig gevaccineerd moeten zijn tegen dat verdomde coronavirus. Dus willen we het erop wagen. Maar, we houden een slag om de arm. We weten immers niet zeker of het mag en kan. Daarom moet je voorlopig op voorhand inschrijven, zodat we je kunnen verwittigen als het toch niet doorgaat.

Onze praatcafés zijn open vanaf 13.30 uur. Uiteraard kun je ook wat later komen. Wij sluiten telkens rond 16.30 uur. Vergeet ook je mondkapje niet. De kans is groot dat je het nodig zult hebben. Wij houden ons aan de dan geldende coronamaatregelen.

  • Het Hasselts praatcafé heeft plaats in De Volksmacht, tegenover het station (adres: Monseigneur Broekxplein 6). Het is gratis toegankelijk. Voor consumpties worden de in het café geldende prijzen aangerekend. De verantwoordelijke voor dit praatcafé is bestuurslid Josephina Thomas. Zij zal je verwelkomen aan de ingang van De Volksmacht. Wil je begeleiding vanaf de bushalte of het station, geef Josephina dan vooraf een seintje. Haar telefoonnummer is 0475 55 91 84.
  • Het Pelts praatcafé heeft plaats in het Vlaamsoogpunt. Dat ligt in het gehucht Overpelt-Lindel, in de straat vlak naast de Proxy Delhaize (adres: Meerveldstraat 5). Het is gratis toegankelijk. Voor consumpties worden zeer democratische prijzen aangerekend. De verantwoordelijke voor dit praatcafé is bestuurslid Jan Niesen. Wil je met het openbaar vervoer komen en woon je niet langs het traject van bus 18a, dan kunnen we opvang regelen aan het station van Neerpelt, mits Jan dat vooraf weet. Wil je begeleiding vanaf de bushalte Lindel-Kerk, geef Jan dan ook vooraf een seintje. Zijn telefoonnummer is 0473 50 33 30.
    Of dat ook iets voor jou is, zo'n praatcafé? Wij denken van wel. Probeer het eens. Je zult merken dat het echt meevalt. Tussen pot en pint kun je, al dan niet samen met je begeleider, een praatje slaan met de anderen. Zo leer je nieuwe mensen kennen, mensen met dezelfde problemen en beperkingen. Misschien kan uit een gezellige babbel een mooie vriend-schap groeien.
    Wil je graag komen, maar is er iets dat je tegenhoudt, neem dan zeker contact op. Zelf hebben wij immers ook een visuele handicap. We voelen dus op ieder moment met je mee. Samen vinden we wellicht een oplossing.
    Inschrijven is voorlopig dus verplicht. Anders sta je voor een gesloten deur, mocht het toch niet kunnen doorgaan. Je kunt laten weten dat je komt tot de vrijdag voor een praatcafé op 011 89 08 10 of lim-burg@vebes.be, daarna nog via de SOS-nummers.

Plaats: De Volksmacht, Mgr. Broekxplein 6, Hasselt

Inschrijven kan tot uiterlijk vrijdag 3 december op 011 89 08 10 of via e-mail limburg@vebes.be.

Josephina Thomas (bestuur Limburg)
SOS-nummer: 0475 55 91 84