Wist je dat over ons immuunsysteem? (VOLZET)

GENT, woensdag 29 september 2021

Het voorbije anderhalf jaar was een bewogen jaar. We werden allen, oog in oog met een zich snel verspreidend virus, herinnerd aan onze eigen kwetsbaarheid en die van onze dierbaren. Velen van ons voelden zich angstig en overgeleverd aan de onzichtbare vijand.

Gelukkig is er veel meer dat we kunnen doen, dan het naleven van een aantal hygiënische maatregelen. Hoe komt het dat de ene mens, die in contact komt met een besmet persoon, ziek wordt en de andere niet? Als we bij een gezonde persoon een keel- of neuswisser nemen, vinden we daar allerlei (ook schadelijke) bacteriën en virussen. Nochtans is die persoon op dat moment niet ziek.
Er spelen dus veel meer factoren mee dan enkel het contact met een virus of bacterie.

In deze lezing gaan we in op het versterken van onze weerstand en ons immuunsysteem.
We starten bij de basis van gezondheid, onszelf, en hoe we het “terrein” kunnen versterken. Dit in tegenstelling tot het bestrijden van bacteriën en virussen. Net zoals muggen het stilstaand, vertroebeld water zoeken en terug verdwijnen wanneer het water terug helder stroomt.
Daarnaast gaan we in op voeding, kruiden en een aantal maatregelen in ons dagelijks leven, die onze weerstand tegen infecties kunnen verhogen.

Hilde De Smet studeerde in 2002 af als arts aan de KUL. Ze heeft 15 jaar haar eigen praktijk gehad als huisarts, waarin ze de nadruk legde op natuurlijke geneeswijzen.
Momenteel geeft ze lezingen, cursussen en opleidingen.
www.focusopgezondheid.com

Praktisch:
Verzamelplaats: om 14.00 uur in het vlaamsoogpunt Gent of, voor wie het vooraf vraagt, om 13.45 uur aan de krantenkiosk binnen in het station Gent-Sint-Pieters.
Gelieve te verwittigen indien je begeleiding wenst vanaf station Gent-Sint-Pieters!

Leden en hun eerste begeleider betalen elk 2,00 euro. Wie begeleiding vraagt, betaalt 2,50 euro. Kinderen en begeleiders door ons aangesproken, betalen elk 1,50 euro. Derden betalen 0,50 euro extra.

Plaats: vlaamsoogpunt Gent, Kortrijksesteenweg 304, GENT

Inschrijven kan tot uiterlijk woensdag 22 september op 09 292 40 80 of via e-mail oost-vlaanderen@vebes.be. Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE27 8538 8722 4373 van VeBeS Oost-Vlaanderen met vermelding ‘210929’.

Hugo De Smet (bestuur Oost-Vlaanderen)
SOS-nummer: 0475 74 81 34