Toneelvoorstelling met AD: April

ANTWERPEN, zondag 13 juni 2021

Nieuwe voorstelling van Guy Cassiers.
Met Katelijne Damen, Eelco Smits, Sabri Saad El Hamus
Met de voorstelling April houden Guy Cassiers en Willem De Wolf een intens pleidooi voor nuance, gereserveerdheid en diplomatie in een wereld die steeds vaker gedomineerd wordt door gepolariseerde politiek en agressief taalgebruik, door spectaculaire berichtgeving en social media hypes, door vooroordelen en zwart-wit analyses.

Drie personages - Amerikaans ambassadeur April Glaspie, Iraaks vice-premier Tariq Aziz en een journalist - proberen dertig jaar na dato de Eerste Golfoorlog alsnog te voorkomen. Ook al vindt dit gesprek natuurlijk niet plaats - maar misschien precies daarom - het maakt andere perspectieven mogelijk: de Arabische kijk van Tariq Aziz (als alternatief voor het Westerse narratief), de institutionele trouw van April Glaspie (als alternatief voor een losgeslagen agressieve politiek) en het geloof van de journalist in de waarheid (als een alternatief voor een mediacultuur van cynisme, het spuien van meningen en fake news).

Wij verwachten je aan de ingang van de Bourlaschouwburg vanaf 14 uur. De acteurs zelf beginnen eraan om 15 uur. Inschrijven doe je bij Dorothy op het nummer 03 646 60 73 of op 0486 10 11 03. Je kunt ze tevens een mail sturen op doro.db@telenet.be.

Leden en kinderen betalen 22,00 euro. Begeleiders nemen gratis deel. Derden betalen 5,50 euro extra.

Plaats: Bourlaschouwburg, Komedieplaats 8, ANTWERPEN

Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE90 8538 8664 7932 van VeBeS Antwerpen met vermelding ‘210613’.

Dorothy De Bakker (bestuur Antwerpen)
SOS-nummer: 0486 10 11 03