Vlinderpadwandeling onder leiding van een gids

KALMTHOUT, donderdag 10 juni 2021

Het Vlinderpad in de Kalmthoutse Heide is een uniek wandelpad. Het is namelijk volledig ingericht is voor mensen met een visuele handicap. Voor ons reden genoeg om dit pad te verkennen. Normaal kun je met behulp van de Vlinderapp op je Smartphone de route zelf volgen en ondertussen genieten van de deskundige uitleg over natuur en geschiedenis. Maar vandaag nemen ze onze groep op sleeptouw onder leiding van een ervaren gids. En het woord 'ervaren' mag je gerust letterlijk nemen. Onze gids is een ervaringsdeskundige. Hij heeft zelf een visuele handicap en is heel goed op de hoogte van de natuur in dit prachtig stukje uniek landschap.
De wandeling zelf is een kleine 3 kilometer. Het pad wordt onderhouden zodat het goed begaanbaar is. Natuurlijke elementen zoals boomstammen bakenen de weg af en zorgen ervoor dat we onze witte stokken goed kunnen gebruiken.
Wij verwachten je ten laatste om 12.00 uur aan de ingang van het bezoekerscentrum 'de Vroente' in Kalmthout. Er is een ruime parking. Deelnemers die met de trein komen, wachten we op in het station van Heide. Samen met onze gids wandel je dan 30 minuten vanaf het station naar het bezoekerscentrum. Je neemt de trein ofwel in Berchem-Station op spoor 10 om 11.01 uur of in Antwerpen-Centraal op spoor 22 om 11.08 uur. Je stapt uit in Heide rond 11.30 uur.
Als iedereen is toegekomen, eten we eerst onze eigen meegebrachte picknick. Bij goed weer doen we dat buiten aan picknicktafels, bij slecht weer kunnen we voor het eten terecht buiten onder de luifels of in een lokaal van het bezoekerscentrum zelf. Ter plaatse is er koffie, thee en water te verkrijgen. Rond 12.30 uur vertrekt groep 1. De tweede groep vertrekt een half uur later.
Inschrijven doe je best zo snel mogelijk bij Ingrid op het nummer 0497 89 71 60 of door ze een mail te sturen naar ingridbras@icloud.com.

Leden en hun eerste begeleider betalen elk 3,00 euro. Wie begeleiding vraagt, betaalt 3,75 euro. Kinderen en begeleiders door ons aangesproken, betalen elk 2,25 euro. Derden betalen 0,75 euro extra.

Plaats: Bezoekerscentrum de Vroente, Putsesteenweg 129, KALMTHOUT

Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE90 8538 8664 7932 van VeBeS Antwerpen met vermelding ‘210610’.

Ingrid Braspenning (bestuur Antwerpen)
SOS-nummer: 0497 89 71 60