DisABILITY Filmfestival: film 'De premier' met audiodescriptie (online)

LEUVEN, woensdag 05 mei 2021

De premier is onderweg naar een belangrijke vergadering wanneer hij door een gewapende bende wordt ontvoerd, en voor een bloedstollend ultimatum wordt geplaatst. Zal hij zichzelf en zijn gezin kunnen redden? Voormalig eerste minister Yves Leterme werkte als adviseur mee aan het scenario van deze film, die in 2016 de grootste première ooit in België kende.
De film werd mede geselecteerd door VeBeS. Het DisABILITY filmfestival werkt al enkele jaren met ons samen. We zoeken elk jaar samen naar manieren om minstens één film te programmeren die reeds audiodescriptie bevat. Deze audiodescriptie kan via de Earcatch-app synchroon met de film afgespeeld worden. De film start om 14 uur.

Jammer genoeg besliste het overlegcomité dat er momenteel nog geen versoepelingen kunnen worden toegestaan voor de culturele sector. Dat betekent dus dat we jammer genoeg geen fysieke activiteiten zullen kunnen laten plaatsvinden tijdens de week van 3 tot en met 8 mei.
Omwille van de Coronacrisis worden de films dit jaar live gestreamd. Wie zich inschrijft voor een online vertoning (live stream) zal een registratiebewijs ontvangen. De dag voor de vertoning zal opnieuw een e-mail worden verstuurd. Deze mail zal de link bevatten waarop je moet klikken om de livestream van bij jou thuis bij te wonen.
Deelname is gratis maar inschrijven vooraf is verplicht. Voor alle info en reservering kun je surfen naar https://www.disabilityfilmfestival.be/nl/.

Plaats: Livestream, LEUVEN

Heb je nog vragen, geef dan een seintje aan Doreth: tel. 016 50 08 26 of mail naar doreth@proximus.be

Doreth Swinnen (bestuur Oost-Vlaams-Brabant)
SOS-nummer: 0476 65 34 00