Tope kletsen met inleefmoment dementie

KORTRIJK, dinsdag 13 april 2021

Graag nodigen we jullie uit voor een Tope Kletsen.
Dit artikel is onder voorbehoud van de corona maatregelen dus er kunnen nog wijzigingen gebeuren.
We verwelkomen jullie graag op 2 momenten: wie wil aanschuiven bij de tafel van 12, is welkom tegen 11.45 uur. Wie er graag enkel voor de koffie en het inleefmoment bij is, verwachten we tegen 13.30 uur.

Ter herinnering, wat is de tafel van 12? Wel, de mensen van het Oog@telier koken voor jullie met dagverse producten een lekkere maaltijd met voorgerecht, hoofdschotel en dessert in buffetvorm. Wat er op het menu staat, is vooraf niet gekend. Wel is er een keuze tussen de gewone maaltijd of een vegetarisch alternatief. Wie allergieën heeft kan dit bij de keuze vooraf doorgeven. Als je met iemand een bubbel vormt en samen aan tafel wilt zitten, gelieve dit te melden bij inschrijving.
Het aantal deelnemers is beperkt, o.a. door de geldende maatregelen.

In de namiddag is er een inleefmoment over dementie. Koen Amerlynck zal ons hierover komen toespreken. 'Ervaar zelf dementie'. Dementie wordt door veel mensen enkel verbonden met geheugenproblemen. Het is echter veel ingewikkelder. "D'oede doze", een koffer met 10 simulatietools, wil dementie beter bespreekbaar maken. Elk hulpmiddel om de werkelijkheid na te bootsen, laat je een specifieke eigenschap van dementie zelf beleven.
We verwelkomen jullie in het Oog@telier. Word je graag opgewacht aan het station om met de bus naar het Oog@telier te raken, dan geef je dat bij inschrijving door. We laten je dan weten hoe laat we afspreken. Wie 's middags komt eten, schrijft zich in en betaalt voor de maaltijd de hieronder vermeldde deelnameprijs. Graag doorgeven indien je vegetarisch wenst te eten.
Wie enkel in de namiddag komt, schrijft zich eenvoudig in en de consumpties die je in de namiddag verbruikt, ook de koffie, zijn voor eigen rekening. De prijzen zijn heel democratisch in het OOg@telier.

Leden en hun eerste begeleider betalen elk 18,00 euro. Wie begeleiding vraagt, betaalt 22,50 euro. Kinderen en begeleiders door ons aangesproken, betalen elk 13,50 euro. Derden betalen 4,50 euro extra.

Plaats: Oog@telier, Lange Munteplein 7/8, KORTRIJK

Inschrijven kan tot uiterlijk woensdag 7 april bij Alain op 0477 63 46 91 of via e-mail alain.demeyer@vebes.be. Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE27 8600 0180 3673 van VeBeS West-Vlaanderen met vermelding ‘210413’.

Dank je om de namen van alle personen waarvoor je betaalt of bubbel vormt te vermelden.
Wij hopen je te verwelkomen op deze fijne dag onder ervaringsgenoten/vrienden.
Graag tot dan!

Alain De Meyer (bestuur West-Vlaanderen)
SOS-nummer: 0477 63 46 91