Stadswandeling 'Spreken is zilver, Zwijgen is goud'

ANTWERPEN, woensdag 21 oktober 2020

Spreekwoorden zijn sterker dan veel redevoeringen! Kort, krachtig en met veel waarheid gaan ze al eeuwen mee. Ze slaan de nagel op de kop! Pieter Breughel schilderde er meer dan 100 op één schilderij. Dat werk is dan ook onze rode draad doorheen deze spreekwoordenwandeling.
Hoog van de toren blazen, aan hetzelfde zeel trekken, tussen wal en schip vallen, een koekje van eigen deeg bakken of de bloemekes buiten zetten … dit alles gebeurt in Antwerpen.
Of je nu maar amper het zout op je patatjes verdient of met uw gat in de boter gevallen bent, of je nog nat bent achter je oren of Abraham al hebt gezien, het maakt niet uit … ongetwijfeld is deze wandeling ook ‘ spek naar uw bek’. En als je tussenin zin krijgt in een glazen boterham of een neuteke, wel, we kunnen altijd een kappelleke doen , maar uiteraard blijven we niet plakken!

Dit alles en nog heel wat meer over eten en Antwerpen kom je vandaag tijdens een 3 uur durende wandeling te weten. Niemand anders dan onze eigen Antwerpse topgids, Hilde Eykens, leidt ons vandaag in een kleine groep rond door de culturele geheimen van de Antwerpse Koekenstad. Omwille van de coronamaatregelen is het verplicht om tijdens de wandeling een mondmasker te dragen.
Wij spreken met de groep af in hartje Antwerpen op de Groenplaats ter hoogte van de metro-uitgang om ten laatste 13.30 uur. Vanaf daar begeven we ons met de groep naar de plaats van afspraak.
Inschrijven is verplicht en doe je best zo snel mogelijk bij Lesley op het nummer 0486 84 48 87 of door ze een mail te sturen op lesdeceulaer@gmail.com.
En nog een laatste wijze les: Je zal zelf ook wel uit je pijp moeten komen … maar na drie uur leggen we er het bijltje bij neer.

Leden en hun eerste begeleider betalen elk 12,00 euro. Wie begeleiding vraagt, betaalt 15,00 euro. Kinderen en begeleiders door ons aangesproken, betalen elk 9,00 euro. Derden betalen 3,00 euro extra.

Plaats: de Groenplaats, ANTWERPEN

Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE90 8538 8664 7932 van VeBeS Antwerpen met vermelding ‘201021’.

Lesley De Ceulaer (bestuur Antwerpen)
SOS-nummer: 0486 84 48 87