Toneelvoorstelling met AD 'Antigone in Molenbeek en Tiresias' (AFGELAST)

Antwerpen, zondag 24 mei 2020

Guy Cassiers creëert een tweeluik van monologen: Antigone in Molenbeek en Tiresias. Twee van de meest fascinerende figuren uit de antieke oudheid worden herschreven naar de eenentwintigste eeuw. In deze double bill worden de twee voorstellingen na elkaar gespeeld op één avond.
In haar spreekgedicht Tiresias laat slam poet Kate Tempest de identiteit van de spreker verglijden van man over vrouw naar blinde ziener. Een verhaal van een transformatie van man naar vrouw dat alle vragen over identiteit op scherp stelt.
In Antigone in Molenbeek van Stefan Hertmans wil het hoofdpersonage haar dode broer, een zelfmoordterrorist, begraven. Zijn stoffelijke resten worden echter niet vrijgegeven. Ze breekt binnen in het Forensisch Centrum waar de resten bewaard worden, maar wordt betrapt en opgepakt. Van daar af gaat het mis.
Vanuit hun positie van ‘buitenstaander’ leggen deze vrouwen de verdrongen seksuele, sociale en politieke vooroordelen van onze samenleving bloot.

Antigone wordt gespeeld door Ikram Aoulad, Tiresias door Katelijne Damen. In de twee voorstellingen dialogeert het woord met muziek van Dmitri Sjostakovitsj.

Deze voorstelling bieden ze aan met audiodescriptie. Wij spreken af om 14 uur aan de ingang van de Bourlaschouwburg.
Inschrijven doe je best zo snel mogelijk bij Dorothy De Bakker op het nummer 03 646 60 73 of op 0486 10 11 03 of door ze een mailtje te sturen naar doro.db@telenet.be.

Leden en kinderen betalen 22,00 euro. Begeleiders nemen gratis deel.

Plaats: Bourlaschouwburg, Komedieplaats 8, Antwerpen

Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE90 8538 8664 7932 van VeBeS Antwerpen met vermelding ‘200524’.

Dorothy De Bakker (bestuur Antwerpen)
SOS-nummer: 0486 10 11 03