Nieuwjaarsetentje in de Pampa's

Antwerpen, zondag 19 januari 2020

Na het grote succes van vorig jaar en op vraag van verschillende leden organiseren wij opnieuw ons Nieuwjaarsetentje in restaurant de Pampa's. In dit restaurant stap je een andere wereld binnen. Ze verwelkomen je met de geuren van het beste uit de Zuid-Amerikaanse keuken. Ze combineren hun gerechten met onze Europese smaak en gewoontes. Rodizio is de typisch Braziliaanse manier om vlees te bereiden. Verschillende soorten vlees worden langzaam boven een houtskoolvuur gegrild waardoor ze zachtjes garen en heel sappig blijven. Deze manier van vlees bereiden werd door de gaucho’s (Zuid-Amerikaanse cowboys) uitgevonden: ze roosterden hun vlees rond een eenvoudig kampvuur op lange spiesen. Rodizio was voor hen niet louter eten maar ook een gezellig samenzijn, na een lange dag van hard werken op de pampa's.
VeBeS moet je niet leren om gezellig samen van overheerlijk eten te genieten. Wij hebben gekozen voor het ‘All-You-Can-Eat’ menu, onbeperkt vlees, vis en bijgerechtjes, topkwaliteit recht van de grill.
We starten met te klinken op het nieuwe jaar! VeBeS Antwerpen biedt graag op jullie gezondheid de aperitief aan. Je krijgt de keuze uit een mojito, caiperinha , cava of een alcoholvrij aperitief.
Bij het aperitief serveren ze een assortiment heerlijke tapas met een warm lookbroodje van de houtskoolgrill.
Daarna kun je voor het hoofmenu kiezen uit volgende mogelijkheden:

  • Rodizio vlees en vis à volonté: Een uitgebreid aanbod van vlees en vis, bereid met zijn eigen marinade of kruidenmengeling. Langzaam op houtskool gegrild, bij jou aan tafel gebracht en versneden, zo veel je maar wil. Volgende vlees- en vissoorten worden hierbij geserveerd: Pampas grillworst, scampi, botervis met marjolein, lamsbout in marinade van look en munt, varkensroast met honing-mosterdmarinade, zalmfilet op vel gegrild, Picanha (rund) met grof zeezout en zwarte peper, ribeye (rund) met Provençaalse rib, kippenfilet met gyroskruiden, maminha van graan gevoederd Uruguayaans rund
  • Rodizio van vis: Spies van vis, scampi en gamba’s, geroosterd in onze rodizio-houtskoolgrill.

Ondertussen serveren ze allerlei sauzen en bijgerechtjes zoals frietjes, aardappel in de schil, slaatjes ,...
Inbegrepen in de prijs is ook een halve fles wijn per persoon of 3 drankjes (bier of frisdrank), plat en bruisend water naar believen. We sluiten ons heerlijk etentje en samenzijn af met een koffie of thee.
We spreken af in Antwerpen Centraal onderaan de grote trap om 12.30 uur. Vandaar nemen we bus 23. Ze verwachten ons in het restaurant rond 13 uur. Omdat ze normaal zondagmiddag gesloten zijn, doen ze voor het Nieuwjaarsetentje van VeBeS Antwerpen het restaurant speciaal open. Leden die rechtstreeks komen, verwachten we dan ook pas rond 13 uur.
Inschrijven is verplicht en doe je bij Lesley op het nummer 0486 84 48 87 of via lesdeceulaer@gmail.com

Leden en hun eerste begeleider betalen elk 44,00 euro. Wie begeleiding vraagt, betaalt 55,00 euro. Kinderen en begeleiders door ons aangesproken, betalen elk 33,00 euro. Derden betalen 11,00 euro extra.

Plaats: De Pampa's, Lange Lobroekstraat 105 - 111, Antwerpen

Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE90 8538 8664 7932 van VeBeS Antwerpen met vermelding ‘200119’.

Lesley De Ceulaer (bestuur Antwerpen)
SOS-nummer: 0486 84 48 87