Lentefeest in 'De Zoete Bron' (AFGELAST wegens pandemie Corona)

Oud-Heverlee, zaterdag 28 maart 2020

Ook dit jaar verlaten we onze vertrouwde stek voor het lentefeest en we trekken naar de Zoete Bron in Oud-Heverlee. De Zoete Bron is gelegen aan de Zoete Waters. Zoet Water of Zoete Waters is een domein bij Oud-Heverlee en omvat vijf vijvers, een recreatiepark en wandelpaden. Het is gelegen aan de benedenloop van de Vaalbeek tussen het Heverleebos en het Kouterbos. Vroeger was de hier gelegen vallei een moerasgebied met vele bronnen. In opdracht van de hertog van Arenberg zijn er in de 17e eeuw de vijvers gegraven. Een geliefkoosde bestemming voor een zondagsuitstapje van velen.
We worden in de brasserie verwacht om 13 uur voor een 2-gangenmenu (hoofdgerecht en dessert).

Je hebt keuze uit volgende hoofdgerechten:
- menu 1 vis: gepaneerde pladijs met sla en frietjes
- menu 2 vlees: vidé met frietjes
- menu 3 veggie: pasta met zuiderse groentjes en feta kaas
Als dessert kies je voor: coupe vanille of chocomousse

Wie dit wil kan ter plaatse blijven nagenieten, maar je hebt ook de mogelijkheid om de benen te strekken tijdens de Zoet Waterwandeling. Een wandeling van 4,5 km voor jong en oud.
Tijdens de wandeling kunnen we passeren aan de Onze-Lieve-Vrouwkapel van Steenbergen aan de rand van het bos, een mooie barokke kapel die in 1651 – 1652 gebouwd werd om Maria te eren. En/of les je dorst aan de aangelegde 'Minnebron', een bron met drinkbaar water. We sluiten de namiddag af rond 17 uur zodat iedereen nog op een mooi uur thuis geraakt.
Afspraak ten laatste om 11.50 uur in de wachtzaal van De Lijn aan het station van Leuven. Om 12.11 uur nemen we samen bus 337 (Leuven-Waver) tot halte Oud-Heverlee, Zoete Waters. De bus stopt op de hoek van de M. Noëstraat. Vanaf de bushalte is het nog ongeveer 400 meter wandelen.
Ga je rechtstreeks dan verwachten we je om 12.50 uur in brasserie De Zoete Bron. Er is een ruime parking naast de brasserie.
We nemen de bus terug om 17.35 uur zodat we terug in het station van Leuven zijn rond 18 uur.

Leden en hun eerste begeleider betalen elk 20,00 euro. Wie begeleiding vraagt, betaalt 25,00 euro. Kinderen en begeleiders door ons aangesproken, betalen elk 15,00 euro. Derden betalen 5,00 euro extra.

Plaats: Maurits Noëstraat 15, Oud-Heverlee

Inschrijven kan tot uiterlijk vrijdag 13 maart op 016 66 00 60 of via e-mail brabant-brussel@vebes.be. Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE80 8538 8722 4777 van VeBeS Oost-Vlaams-Brabant met vermelding ‘200328’.

Meld bij je inschrijving of je vanuit Leuven mee de bus neemt en of je begeleiding nodig hebt.
Geef ook je keuze van menu door (menu 1 vis, menu 2 vlees of menu 3 veggie) en welk dessert je verkiest (ijs of mousse).
We raden je ook aan om snel in te schrijven en te storten want de plaatsen zijn beperkt.

Fleur Van Liefferinge (bestuur Oost-Vlaams-Brabant)
SOS-nummer: 0476 65 34 00