Bezoek Van Eyck-tentoonstelling Max 20 pers. VOLZET (AFGELAST wegens pandemie Corona)

Gent, maandag 30 maart 2020

In 2020 vindt de grootste Jan van Eyck-tentoonstelling ooit plaats in het MSK. Wereldwijd zijn er van deze Vlaamse meester slechts een twintigtal werken bewaard. En zeker de helft daarvan reist naar Gent. In het MSK worden ze samengebracht met werk uit Van Eycks atelier en kopieën van intussen verdwenen schilderijen. Maar ook met meer dan 100 topstukken uit de late middeleeuwen. Speciaal voor deze unieke tentoonstelling worden maar liefst 13 museumzalen volledig heringericht. Ook deze keer trachten de gidsen zo goed mogelijk op maat te werken en gebruiken ze voor deze rondleiding voelelementen om een zo compleet mogelijke ervaring te creëren.

Praktisch:
-We verzamelen om 14.00 uur in het vlaamsoogpunt en genieten eerst nog van een koffietje alvorens naar de tentoonstelling te vertrekken.
-Wie begeleiding nodig heeft van aan het station, komt om 13.45 uur naar de krantenkiosk te Gent-Sint-Pieters en laat dit weten bij inschrijving.
-Duur rondleiding: 1,5 uur.
-De organisatie vraagt elke blinde en slechtziende persoon om in te schrijven met een ziende begeleider. Je kan ook bij inschrijving een begeleider vragen aan ons.
-Na de rondleiding vertrekken we samen terug naar het vlaamsoogpunt.
-De tentoonstelling is volledig fysiek toegankelijk.
-Breng een bewijs van invaliditeit mee (parkeerkaart, EDC of brief FOD).

Leden, begeleiders en kinderen betalen elk 11,75 euro.

Plaats: Museum voor Schone Kunsten, Fernand Scribedreef 1, Gent

Inschrijven kan tot uiterlijk donderdag 12 maart op 09 292 40 80 of via e-mail oost-vlaanderen@vebes.be. Je inschrijving is pas definitief na storting op IBAN BE27 8538 8722 4373 van VeBeS Oost-Vlaanderen met vermelding ‘200330’.

Pierre Corin en Nico De Rechter (bestuur Oost-Vlaanderen)
SOS-nummer: 0497 34 14 02